Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ancelotti po večeru snů: Real vám nikdy nedovolí svěsit ramena, když se zdá, že je konec

I ve třetím dvojutkání vyřazovací fáze Ligy mistrů se Real Madrid ocitl na hraně vyřazení, znovu ale předvedl obrovský comeback. Po domácí výhře 3:1 v prodloužení postoupili svěřenci Carla Ancelottiho přes Manchester City do finále, které bude pro italského stratéga už páté v kariéře. Dvaašedesátiletý kouč si nepřipouštěl možný konec v soutěži a po dalším obratu vyzdvihl společně se svými svěřenci magičnost stadionu Santiaga Bernabeu i vítěznou mentalitu královského klubu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih zápasu Real Madrid - Manchester City

Real podlehl v prvním zápase v Manchesteru 3:4 a po Mahrizově gólu v 73. minutě prohrával i v odvetě. "Nepřemýšlel jsem tak, že bychom byli vyřazeni, na to ani nebyl čas. Tenhle klub vám nikdy nedovolí svěsit ramena, když se zdá, že je konec. Nikdy nepřestáváte věřit. V tom je velikost Realu Madrid," řekl Ancelotti.

"Bílý balet" otočil osmifinále proti PSG v závěrečné půlhodině díky hattricku Karima Benzemy, jenž rozhodl v prodloužení i čtvrtfinále s Chelsea. Proti "blues" udržel Real ve hře gólem střídající Rodrygo a scénář se takřka úplně zopakoval i ve středu. Brazilský útočník tentokrát dvěma trefami v 90. a 91. minutě srovnal stav dvojzápasu a nejlepší střelec soutěže Benzema v prodloužení z penalty rozhodl.

"Je to šílené. V play-off jsme byli asi tak šestadvacetkrát odepsaní, ale šestadvacetkrát jsme se dokázali vrátit. Těžko popsat, co se v závěrečných minutách odehrálo. Paradoxně jsme byli mnohem blíž gólu v prvních 70 minutách než před vyrovnávací brankou. Ale věřili jsme a v kombinaci s fanoušky a tímhle stadionem je z toho další magická noc," radoval se záložník Toni Kroos v rozhovoru pro televizní síť DAZN.

Radující se Carlo Ancelotti
zdroj: ČTK/AP

"Zápas se chýlil ke konci, ale našli jsme poslední zbytky sil. Po takovém vyrovnání jsme měli v prodloužení psychologickou výhodu, navíc s podporou tribun, takže jsme byli lepším týmem," řekl Ancelotti.

Jeden z nejúspěšnějších trenérů fotbalové historie si připsal další rekord. Po víkendovém triumfu v La Lize a zkompletování unikátní sbírky mistrovských titulů ve všech pěti elitních evropských ligách se dostal jako první kouč popáté do finále milionářské soutěže. Překonal tak další legendy Marcella Lippiho, Alexe Fergusona i svého dalšího soupeře Jürgena Kloppa, který se Ancelottimu postaví s Liverpoolem 28. května v Paříži.

"Dva roky jsem trénoval Everton, takže to pro mě pořád bude jako derby. Už teď jsme vyřadili tři kandidáty na vítězství, což je velký úspěch. Na finále se moc těším, bude to skvělý zápas," dodal trenér Realu k repríze finále z roku 2018, které vyhrál královský klub 3:1.

Ancelotti se utká o "ušatý" pohár s Liverpoolem potřetí, dvakrát mu čelil jako kouč AC Milán. V roce 2005 v památném zápase v Istanbulu prohospodařili "rossoneri" tříbrankové vedení, o dva roky později se jim ale podařila odveta.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články