Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
BBV po 25 letech

Bude to vzrušující. Nic ještě není rozhodnuto, má jasno Friis před odvetou s Malmö

Před úterní domácí odvetou 4. předkola Ligy mistrů s Malmö se trenér fotbalistů Sparty Lars Friis nechal slyšet, že necítí nervozitu. Naopak si myslí, že bude před nejdůležitějším zápasem ve své kariéře spát normálně jako vždy. Na tiskové konferenci mimo jiné řekl i to, že navzdory náskoku 2:0 z úvodního utkání ve Švédsku ještě není nic rozhodnuto a že si tento fakt uvědomují také hráči.

Trenér Sparty Lars Friis na tiskové konferenci
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

"Bude to vzrušující. Než dorazíme do našeho hradu (na Letnou, pozn. red.), najedeme na rutinu. Mám tu na návštěvě syna, takže si spolu užijeme volný čas. V úterý bude i na zápase, z toho mám radost," lebedil Friis.

"Jinak mám štěstí. Kdykoli se dostanu do postele, vždycky usnu. Nemám problém s usínáním, i když jde o obrovsky důležité utkání. Minulý týden jste se mě v Malmö ptali, jestli je to největší zápas v mé trenérské kariéře, což byl. Tentokrát se mě můžete zeptat na to samé a odpovím vám úplně stejně," prohlásil osmačtyřicetiletý Dán.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Fotbalisté Sparty se připravují na nejdůležitější zápas podzimu proti Malmö

Pražané na stadionu Malmö zvítězili po vlastní brance Jense Strygera a gólu Matěje Ryneše. Výrazně se tak přiblížili návratu do hlavní fáze Ligy mistrů, v níž se naposledy představili v sezoně 2005/06.

"Nic ještě není rozhodnuto. Kluci si to uvědomují, bavili jsme se o tom. Přistupujeme k tomu s pokorou. Je to privilegium hrát takový zápas. Víme, co máme udělat k tomu, abychom dvojzápas zkompletovali," mínil Friis.

O síle soupeře nepochybuje. "Jsou dobří na míči, mají zkušenosti. Za góly si teď půjdou ještě tvrději, když dohánějí manko, je to logické. Očekáváme od nich to samé, co předvedli doma. Očekávám, že to nebudou chtít otevřít příliš brzy, aby neinkasovali a udrželi se v zápase co nejdéle," přemítal Friis.

Švédský celek oslabil ofenzivní záložník Sebastian Nanasi, který po úvodním vzájemném duelu přestoupil do Štrasburku. "Když ztratíte hráče, nikdy to není příjemné. Cítil bych to samé. Přišli o klíčového hráče a je to pro ně samozřejmě velká ztráta, mají ale jiné dobré hráče," pokračoval bývalý kouč Viborgu a Aalborgu.

Pevnost na Letné

Těší se na atmosféru na vyprodané Letné. "Podpora fanoušků je obrovská. Pomáhají, když se nám nedaří, nejen v Evropě, ale i v lize. Dělají to úžasně, ať už na Letné, nebo venku. Jsem si stoprocentně jistý, že nás poženou na maximum až do závěrečného hvizdu, klukům pomohou na hřišti a udělají z Letné pevnost. Jsme opravdu silní, když za námi stojí fanoušci, naštěstí to tak platí už nějakou dobu. Těším se, až to tady uvidím. Už v Malmö to bylo hezké, ale tady to bude jiné. Společně to zvládneme," uvedl Friis.

Sparta v této sezoně drží v soutěžních zápasech neprazitelnost. Z jedenácti utkání devět vyhrála. Před první reprezentační pauzou ji vedle úterního měření sil s Malmö čeká ještě v sobotu ligový zápas v Hradci Králové, kde bude hájit první místo v tabulce. "Jsme velmi spokojení s tím, co se nám povedlo a co jsem doposud viděl, protože to bylo trnité. Veškeré ocenění ale patří hráčům. Máme velmi silný tým a náš týmový duch nemá srovnání," dodal Friis.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články