Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Bitvu o Milán čeká druhé dějství. AC musí proti Interu v semifinále LM stáhnout manko

Celý Milán opět ožije fotbalem. V souboji městských rivalů se rozhodne o prvním finalistovi Ligy mistrů. V lepší pozici je před semifinálovou odvetou domácí Inter, který v úvodním střetnutí zvítězil 2:0. Pokud by střetnutí zvládl, o vítěznou trofej by si v nejprestižnější soutěži zahrál po 13 letech. Sestřih utkání sledujte od 23:05 na ČT sport a ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání AC Milán – Inter Milán

"Rossoneri" se pokusí na čtvrtý pokus premiérově zvrátit pohárový dvojzápas, v němž na úvod v roli domácího celku utrpěli porážku 0:2. I odveta se odehraje na San Siru, kde sídlí oba rivalové.

Inter minulý týden díky dvěma rychlým brankám exteplického Edina Džeka a Henrika Mchitarjana zvítězil 2:0 a bez inkasovaného gólu vyhrál i třetí letošní městské derby s AC. Milánského rivala porazil i v lednu v italském Superpoháru 3:0 a poté v Serii A 1:0. "Nerazzurri" mají nakročeno k tomu, aby AC ve třetím vzájemném souboji v pohárech poprvé vyřadili. V semifinále soutěže v sezoně 2002/03 ani ve čtvrtfinále v ročníku 2004/05 neuspěli.

Inter má na dosah šestou účast ve finále Ligy mistrů včetně dřívějšího Poháru mistrů evropských zemí (PMEZ) a první od roku 2010. Tehdy jako poslední italský klub prestižní soutěž ovládl a připsal si celkově třetí triumf. "Nerazzurri" postoupili v pěti z šesti dvojzápasů v soutěžích UEFA, v nichž na úvod zvítězili 2:0 venku, byť tentokrát se domácí prostředí trochu smazává, neboť oba milánské kluby sídlí na stejném stadionu.

Ve prospěch Interu hovoří i lepší aktuální forma. Svěřenci trenéra Simoneho Inzaghiho sedm soutěžních zápasů po sobě vyhráli a ve čtyřech z pěti duelů vyřazovací fáze tohoto ročníku Ligy mistrů neinkasovali. Čisté konto udrželi i ve dvou utkáních ve skupině proti Plzni.

"Po prvním zápase vedeme 2:0, ale AC Milán je pokaždé impozantní a má skvělé hráče. Určitě má kvalitu na to, aby dvojzápas ještě zvrátil," varoval Inzaghi. "Čeká nás jeden z nejdůležitějších zápasů v klubové historii. Musíme hrát celým svým srdcem a také chytře, abychom dosáhli na náš sen – postup do finále," dodal Inzaghi.

AC, který ve čtvrtfinále vyřadil italského mistra Neapol, vstoupí do odvety v horším rozpoložení. "Rossoneri" zvítězili v jediném z posledních pěti soutěžních duelů, dvakrát za sebou prohráli a po víkendové porážce 0:2 na stadionu Spezie si zkomplikovali boj o účast v příštím ročníku Ligy mistrů. V Serii A jim patří až pátá příčka.

Aby si AC podvanácté a poprvé od roku 2007 zahrál v Lize mistrů či PMEZ finále a mohl usilovat o osmý celkový triumf, musel by premiérově ve své historii otočit pohárový dvojzápas, v němž na úvod coby domácí tým utrpěl porážku 0:2. Trenér Stefano Pioli nicméně zůstává optimistou.

"Inter byl v prvním zápase lepším mužstvem, z naší strany to nebyl výkon, jakého jsme schopni. Hráči si to uvědomují, ale zároveň vědí, že máme na to, abychom to ještě otočili," řekl Pioli, který v sezoně 2016/17 vedl Inter.

"Musíme toho hodně změnit. Potřebujeme v odvetě prostě větší kvalitu a také agresivnější přístup. Musíme zvednout laťku a navázat na zlepšený výkon z druhého poločasu," dodal kouč, jenž v minulé sezoně dovedl své svěřence k italskému titulu.

AC má problémy s marodkou a start několika hráčů je nejistý. Otazník visí nad jednou z opor Rafaelem Leaem, který před týdnem chyběl. Odveta na San Siru má v úterý výkop ve 21:00 SELČ. Postupující ve finále v Istanbulu narazí na lepšího z dvojice Real Madrid – Manchester City.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články