Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Džeko s Mchitarjanem knockoutovali AC Milán, k finále LM má blíže Inter

Derby della Madonnina v rámci semifinále Ligy mistrů začal lépe "hostující" Inter, který v prvním střetnutí porazil AC Milán 2:0 slepenými brankami v úvodní jedenáctiminutovce. Nejprve se prosadil pohotovou střelou z voleje Edin Džeko a krátce nato překonal brankáře Mikea Maignana také Henrich Mchitarjan. Odveta se na San Siru, domovském stadionu obou rivalů, odehraje příští úterý.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání AC Milán – Inter Milán

Inter vyhrál čtvrté z posledních pěti soutěžních milánských derby a je blízko prvnímu postupu do finále od roku 2010, kdy celou soutěž opanoval potřetí v historii. Současně má nakročeno k tomu, aby AC v Lize mistrů na třetí pokus poprvé vyřadil. V semifinále v sezoně 2002/03 ani ve čtvrtfinále v ročníku 2004/05 totiž proti "Rossoneri" neuspěl.

Vítěz narazí v istanbulském finále na lepšího z dvojice Real Madrid – Manchester City, jejichž úvodní měření sil skončilo v úterý nerozhodně 1:1.

Famózní začátek "Nerazzurri"

Inter prožil parádní úvod a už v 8. minutě šel do vedení. Kapitán AC Calabria neubránil Džeka a bosenský střelec prudkou ranou z první usměrnil Calhanoglův centr z rohu nekompromisně do sítě. O tři minuty později navíc "hosté" udeřili podruhé. Dimarco přihrál Mchitarjanovi, který po ideálním prvním doteku tváří v tvář Maignanovi nezaváhal.

"Šli jsme do nich agresivně a vysoko je napadali. Dali jsme dva brzké góly a od té doby jsme udávali tempo," komentoval Džeko. "Od začátku jsme ukazovali obrovskou vůli. Mohli jsme dát víc branek, ale musíme být spokojení i se dvěma. Ještě ale není konec, v odvetě to bude bitva," doplnil Mchitarjan.

Fotbalisté Interu v čele s Edinem Džekem oslavují gól v Lize mistrů
zdroj: REUTERS

O chvíli později navíc svěřenci trenéra Inzaghiho, kteří ve skupinové fázi dvakrát zdolali Viktorii Plzeň, málem přidali třetí zásah. Calhanoglu orazítkoval z dálky tyč, Maignan následně vychytal Mchitarjana a Barella z dorážky přestřelil.

V 31. minutě španělský sudí Manzano odpískal pro Inter penaltu kvůli zákroku "domácího" stopera Kjaere na Martíneze. Po zásahu videorozhodčího a zhlédnutí opakovaných záběrů ji však odvolal.

"Do zápasu jsme špatně vstoupili. Inter prvních třicet minut naprosto dominoval, vůbec jsme se nedostali do hry. Jen jsme přihlíželi," prohlásil obránce AC Milán Malick Thiaw, který nastoupil v 59. minutě.

Inter svou dominanci v úvodním dějství už v další góly nepřetavil a po změně stran se hrála vyrovnanější bitva. V 63. minutě záložník AC Tonali orazítkoval tyč. První střelu přímo na branku si však "Rossoneri" připsali až v samém závěru utkání.

AC Milán – Inter 0:2 (0:2)

Branky: 8. Džeko, 11. Mchitarjan. Rozhodčí: Manzano - Barbero, Nevado - Munuera (video, všichni Šp.). ŽK: Krunič, Tomori - Mchitarjan. Diváci: 75 532.

AC Milán: Maignan – Calabria (82. Kalulu), Kjaer (59. Thiaw), Tomori, Hernandez – Tonali, Krunič – Saelemaekers (60. Origi), Binnásir (18. Messias), Díaz (82. Pobega) – Giroud. Trenér: Pioli.

Inter: Onana – Darmian, Acerbi, Bastoni – Dumfries, Mchitarjan (62. Brozovič), Calhanoglu (78. Gagliardani), Barella, Dimarco (70. De Vrij) – Martínez (78. Correa), Džeko (70. Lukaku). Trenér: Inzaghi.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články