Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dostihy 2024

Kouč Milána Pioli: Stále máme šanci to v odvetě otočit, musíme být agresivnější

Trenér Stefano Pioli navzdory prohře fotbalistů AC Milán 0:2 v úvodním semifinále Ligy mistrů proti městskému rivalovi Interu věří, že jeho svěřenci můžou v odvetě nepříznivý vývoj otočit. K tomu však podle něj musí navázat na výkon ve druhém poločase. "Kluci si uvědomují, že to nebyl výkon ani výsledek, který bychom chtěli. Jsou zklamaní, ale vědí, že máme stále šanci to v odvetě obrátit," řekl Pioli.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání AC Milán – Inter Milán

Inter vstřelil obě branky mezi osmou a 11. minutou, kdy se prosadili Edin Džeko a Henrich Mchitarjan. Krátce poté záložník Hakan Calhanoglu, který dříve za AC hrál, napálil tyčku. Pioli nesouhlasil s tím, že by jeho tým byl k nepoznání.

"Zní to drsně. Fakt je, že Inter hrál v prvním poločase lépe a dal dva góly. Milán byl zase lepší ve druhém poločase, ale branku nevstřelil. Inter byl v první půli kvalitnější a efektivnější v koncovce, zatímco my jsme udělali až příliš mnoho chyb na takové úrovni," uvedl sedmapadesátiletý Ital, který dříve vedl také Inter.

"Do sedmé minuty se Inter ani nedostal do našeho pokutového území, potom skóroval z prvního rohu. Samozřejmě jsme měli být koncentrovanější. Chtěli jsme jiný výsledek, ale musíme pořád věřit, protože jedna situace může v odvetě všechno změnit," prohlásil Pioli.

Výkon "Rossoneri" po změně stran se mu zamlouval o poznání víc, byť první střelu na branku zaznamenali jeho svěřenci až v závěrečném nastavení. Pokus Sandra Tonaliho v 63. minutě zastavila tyč.

Trenér Stefano Pioli
zdroj: ČTK/AP

"Ve druhé půli jsme měli šance. V odvetě potřebujeme větší kvalitu a agresivnější přístup. Musíme pozvednout laťku a od začátku hrát podobně jako ve druhé půli," mínil Pioli, jenž loni dovedl AC k prvnímu titulu po 11 letech, ale v aktuální sezoně Serie A je s ním až pátý.

Proti Interu se musel obejít bez zraněného útočníka Rafaela Leaa. "Neměl fyzicky na to, aby mohl hrát. Pořád zbývá šest dní. Doufáme, že bude k dispozici," podotkl rodák z Parmy.

AC Milán podlehl "Nerazzurri" potřetí v sezoně, což se mu stalo poprvé od ročníku 1994/95. V září ho v italské lize porazil 3:2, následně mu ale třikrát za sebou podlehl. Nejprve ve finále italského Superpoháru 0:3 a poté v Serii A 0:1 a v Lize mistrů.

Odveta s Interem se odehraje v úterý opět na San Siru, kde oba celky sídlí. Vítěz "Derby della Madonnina" vyzve ve finále 10. června v Istanbulu buď obhájce trofeje Real Madrid, nebo Manchester City, jejichž úvodní zápas skončil v úterý 1:1.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články