Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Bayern a Benfica v nelichotivých pozicích. City ani Inter ale ještě nemají vyhráno

Vybabrají se Bayern a Benfica v pravý čas z výsledkové mizérie? Bavorský velkoklub v souboji šampionů svých zemí přivítá rozjetý Manchester City a v odvetě čtvrtfinále Ligy mistrů se pokusí poprvé ve své klubové historii obrátit pohárový dvojzápas po úvodní venkovní porážce 0:3. Lisabonský celek se pokusí také téměř o nemožné, porazit v Miláně Inter o více než dvě branky. Sestřihy utkání vysílá ČT sport od 23:30.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Manchester City – Bayern Mnichov

Bayern po změně na trenérském postu neprožívá ideální období. Německý šampion pod novým koučem Thomasem Tuchelem vyhrál jen dva z pěti soutěžních zápasů a pouze jediný z posledních čtyř. O víkendu pouze remizoval s Hoffenheimem 1:1 a vede Bundesligu o dva body před Dortmundem.

Mnichovský klub sice v soutěžích UEFA vyhrál 16 z posledních 18 domácích zápasů, ale výsledek 0:3 z venku ještě v pohárech nikdy neotočil. Neuspěl ani v jednom z předchozích dvou případů. Bayernu hrozí, že zůstane před branami semifinále třetí sezonu po sobě, což se mu nestalo od ročníku 2008/09.

"Zní to divně, ale v prvním utkání se mi naše hra líbila. Výsledek je pro nás hořký, ale rozhodně se nevzdáváme. Naopak se těšíme na to, co předvedeme," řekl Tuchel, který předloni s Chelsea ve finále Ligy mistrů porazil City.

Manchester má na dosah třetí postup do semifinále po sobě, byť na celkový triumf v soutěži nadále čeká. City jdou do odvety ve skvělé formě. Angličtí šampioni v soutěžních zápasech desetkrát po sobě zvítězili a v Premier League stíhají vedoucí Arsenal.

Manchester bude opět spoléhat na Erlinga Haalanda, s 11 góly nejlepšího střelce sezony Ligy mistrů, který skóroval v sedmi z posledních osmi soutěžních zápasů. City prohráli jediný z posledních 20 pohárových duelů s německými soupeři, v osmifinále přešli přes jiný bundesligový tým Lipsko a ve skupině narazili na Dortmund.

Manchester poprvé vstoupí do odvety s náskokem 3:0 z domácího duelu, v sezoně 2016/17 vypadl s Monakem po domácím vítězství 5:3 a porážce 1:3 mimo svůj stadion. Na další souboj s bývalým klubem se těší trenér Pep Guardiola, jenž s Bayernem v letech 2013 až 2016 získal sedm trofejí.

"V Mnichově jsem tři roky žil, takže moc dobře vím, jakou mají mentalitu a kvalitu. Stále máme před sebou nesmírně těžký zápas. V prvním utkání byl Bayern v mnoha chvílích lepší než my," poznamenal Guardiola.

Inter portugalským katem

Také druhý dvojzápas má před odvetou jasného favorita. Inter v Lisabonu zvítězil 2:0 a takový náskok v pohárech ztratil v domácí odvetě jen jednou z pěti případů. Naopak Benfica dosud jediný dvojzápas, ve kterém na úvod na svém stadionu utrpěla porážku 0:2, neotočila.

Milánský klub je blízko prvnímu semifinále Ligy mistrů od sezony 2009/10, kdy celou soutěž ovládl. Inter v 11 domácích utkáních s portugalskými soupeři neprohrál a v předchozích čtyřech vzájemných duelech včetně finále v roce 1965 lisabonskému týmu nepodlehl. V osmifinále vyřadil FC Porto.

Ani jeden ze soupeřů nemá ideální formu. Milánský tým zvítězil v jediném z posledních osmi soutěžních zápasů a v italské lize je až pátý. Benfica třikrát za sebou prohrála, i tak vede portugalskou ligu.

"Máme dvougólový polštář, ale není hotovo a bude to pro nás ještě těžké. Známe silné stránky Benfiky a musíme je – stejně jako v prvním zápase – eliminovat," uvedl trenér Interu Simone Inzaghi, jehož svěřenci ve skupině dvakrát porazili Plzeň.

Benfica v této sezoně LM začala už ve 3. předkole a minule v soutěži prohrála poprvé po 12 zápasech. "Samozřejmě, domácí porážka není dobrá, ale je to jen první dějství. Musíme věřit sami v sebe. Inter byl v prvním zápase velmi efektivní, to samé musíme my udělat v odvetě. Věřím, že jsme schopni vyhrát," řekl kouč Benfiky Roger Schmidt.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články