Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Barcelona přehrála Ajax 2:0, Messi vyrovnal Raúlův rekord

Amsterodam – Lionel Messi vstřelil Ajaxu Amsterodam dvě branky. Svým 70. a 71. gólem vyrovnal Raúlův rekord v Lize mistrů a jeho Barcelona po vítězství 2:0 může slavit postup do vyřazovací fáze. Dál jde také Bayern Mnichov, Paris St. Germain a Porto. Boj o místo ve vyřazovací části si naopak po remíze 1:1 v Mariboru zkomplikovala Chelsea, za kterou chytal český reprezentant Petr Čech.

Lionel Messi
zdroj: ČTK/AP

Sedmadvacetiletý Messi otevřel skóre zápasu v Amsterodamu v 36. minutě netradičně hlavou a druhý gól přidal v 76. minutě. Na 71 branek potřeboval sedmadvacetiletý argentinský reprezentant a čtyřnásobný majitel Zlatého míče pro nejlepšího hráče světa 90 zápasů - o 54 méně než Raúl.

Střelecký rekord Ligy mistrů Messi vyrovnal den poté, co stejnou šanci promarnil jeho velký rival Cristiano Ronaldo. Hvězda Realu Madrid přitom měla výhodnější pozici, protože do úterního utkání s Liverpoolem nastupovala se 70 zásahy na kontě. Jedinou branku zápasu ale dal Karim Benzema.

Ze skupiny F doprovodí katalánský celek do osmifinále Paris St. Germain. Francouzský klub si poradil 1:0 s APOELem Nikósie a v tabulce má na prvním místě jednobodový náskok před Barcelonou. Ajax ani APOEL už nemohou vedoucí dvojici ohrozit a čeká je boj o účast v Evropské lize.

Čech dostal šanci

V brance Chelsea dostal místo obvyklé jedničky Courtoise stejně jako v prvním vzájemném zápase šanci Čech, londýnský klub ale na drtivou výhru 6:0 z domácího utkání nenavázal. Naopak od 50. minuty prohrával po pěkné střele Ibraimiho, a kdyby Zahovič trestuhodně neminul prázdnou branku, mohli Slovinci vést o dva góly.

Chelsea se nakonec povedlo srovnat a neporazitelnost v úvodu sezony protáhla na 16 utkání, čímž vyrovnala klubový rekord. Skóre vyrovnal v 73. minutě Matič a hosté mohli dokonce pomýšlet na tři body, ale Hazardovu nepovedenou penaltu zlikvidoval brankář Handanovič.

City se nedaří

Bayernu (utkání jsme sledovali v textové on-line reportáži) zajistila postup domácí výhra 2:0 nad AS Řím, na který se bodově dotáhl CSKA Moskva díky nečekanému vítězství 2:1 na hřišti Manchesteru City. Oba góly hostů dal Doumbia, domácí dohrávali bez vyloučené dvojice Touré, Fernandinho.

Ve skupině H si Šachtar Doněck podruhé proti BATE Borisov zastřílel a na dva týdny starou výhru 7:0 dnes doma navázal vítězstvím 5:0. Třemi góly se na něm podílel Luiz Adriano, který dal ve dvou zápasech proti běloruskému soupeři celkem osm branek.

Šachtar se výrazně přiblížil k postupu od osmifinále, který si už zajistilo Porto. Portugalský tým porazil 2:0 Bilbao a z prvního místa ho může sesadit už jen Doněck, jenž má o dva body méně.

Výsledky zápasů 4. kola Ligy mistrů

Skupina E:

Manchester City - CSKA Moskva 1:2 (1:2)

Branky: 8. Y. Touré - 2. a 34. Doumbia. ČK: 70. Fernandinho, 82. Y. Touré (oba Manchester). Rozhodčí: Sidiropulos - Efthimiadis, Kostaras (všichni Řec.)

Bayern Mnichov - AS Řím 2:0 (1:0)

Branky: 38. Ribéry, 64. Götze. Rozhodčí: Cakir - Duran, Ongun (všichni Tur.).

Skupina F:

Paris St. Germain - APOEL Nikósie 1:0 (1:0)

Branka: 2. Cavani. Rozhodčí: Benquerenca - Santos, Pereira (všichni Portug.).

Ajax Amsterodam - FC Barcelona 0:2 (0:1)

Branky: 36. a 76. Messi. ČK: 71. Veltman (Ajax). Rozhodčí: Proenca - Miranda, Trigo (všichni Portug.).

Skupina G:

Sporting Lisabon - Schalke 4:2 (1:1)

Branky: 26. Sarr, 52. Jefferson, 72. Nani, 90.+2 Slimaní - 17. vlastní Slimaní, 88. Aogo. Rozhodčí: Tagliavento - Manganelli, Tonolini (všichni It.).

Maribor - Chelsea 1:1 (0:0)

Branky: 50. Ibraimi - 73. Matič. Rozhodčí: Orsato - Faverani, Stefani (všichni It.).

Skupina H:

Bilbao - FC Porto 0:2 (0:0)

Branky: 56. Martínez, 73. Brahímí. Rozhodčí: Brych - Borsch, Lupp (všichni Něm.).

Šachtar Doněck - BATE Borisov 5:0 (1:0)

Branky: 58. z pen., 83. a 90.+3 Luiz Adriano, 19. Srna, 48. Alex Teixeira. ČK: 45.+3 Chaguš (Borisov). Rozhodčí: Stark - Pickel, Schiffner (všichni Něm.).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články