Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Bayern si poradil s Římem, ve dvou utkáních mu nasázel devět branek

Mnichov - Odčinit těžkou domácí porážku 1:7 s Bayernem chtěli fotbalisté AS Řím v odvetném utkání v Mnichově, jenže nakonec byl úkol nad síly Giallorossi. Bayern svého soupeře nepouštěl prakticky do žádných příležitostí a zcela kontroloval hru. Přestože si Mnichovští nevypracovali mnoho stoprocentních příležitostí, ty největší efektivně proměnili dílem Ribéryho a Götzeho. Utkání jste mohli sledovat v našem on-line textovém přenosu.

Slavící fotbalisté Bayernu
zdroj: imago sportfotodienst

AS Řím v utkání začal mnohem lépe než při svém domácím výprasku, kdy inkasoval hned během prvních deseti minut. Hosté byli aktivnější než v předchozím zápase, po čase však nad utkáním zcela převzal kontrolu Bayern, který nepouštěl svého soupeře do žádných nebezpečnějších příležitostíi i za cenu faulů. Před Neuera se v největší šanci Giallorossi v prvním poločase dostal Nainggolan, nezpracoval si však ideálně a promrhal příležitost.

Nedlouho poté již Bayern, který se těžko dostával do stoprocentních šancí, zaúřadoval. Domácí využili příliš vysoké obranné linie hostů, za niž si zaběhl Alaba, dostal se až do šestnáctky, sklepl Ribérymu a ten již měl jednoduchou úlohu.

Římu se nepodařilo vytvořit žádný soustavný tlak, naopak to byli domácí, kteří zcela přiškrtili Giallorossi na vlastní polovině. Až Götzemu v 64. minutě se podařilo zvýšit stav skóre na konečných 2:0. Střelec vítězného gólu ve finále mistrovství světa využil toho, že se Lewandowski prosmýkl na levém kraji hřiště, obdržel od něj přesný přízemní pas a špičkou kopačky přeloboval brankáře Skorupskiho.

AS ještě málem snížilo v závěru utkání, zblízka se však neprosadil Gervinho a s dorážkou Nainggolana si úžasně poradil Neuer. Bayern si tak se značným předstihem zajistil nejen postup do další fáze, ale rovněž první místo v papírově nejtěžší skupině základní fáze Ligy mistrů.

Bayern Mnichov - AS Řím 2:0 (1:0)

Branky: 38. Ribéry, 64. Götze. Rozhodčí: Cakir - Duran, Ongun (všichni Tur.). Diváci: 68.000.

Bayern Mnichov: Neuer – Benatia, Boateng, Alaba (81. Rode) – Rafinha, Lahm (88. Hojbjerg), Alonso (72. Shaqiri), Bernat – Götze, Ribéry – Lewandowski.
AS Řím: Skorupski – Torosidis, Manolas, Yanga-Mbiwa, Holebas (46. Cole) – Nainggolan, De Rossi, Keita – Florenzi (58. Pjanič), Destro, Iturbe (74. Gervinho).

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Bayern - AS Řím
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články