Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Barcelona si chce spravit chuť proti Ajaxu. Zachytá si Čech v Mariboru?

Praha - Pět týmů si může ve večerních duelech 4. kola základních skupin fotbalové Ligy mistrů s předstihem zajistit postup do jarní vyřazovací části soutěže. Slavit mohou favorité Bayern Mnichov, Paris St. Germain, FC Barcelona, FC Porto a Chelsea, do jejíž branky by se mohl v zápase v Mariboru stejně jako v úvodním vzájemném souboji postavit český gólman Petr Čech. Studio fotbal s přímým přenosem zápasu Ajax Amsterodam - FC Barcelona sledujte na ČT sport a našem webu od 20:25.

Utkání Ajax Amsterodam - Barcelona
zdroj: ČTK/SCANPIX SWEDEN

Kontroverzní uruguayský kanonýr Luis Suárez si po odpykání disciplinárního trestu ze světového šampionátu může připsat první start za Barcelonu v Lize mistrů a hned proti Ajaxu, kde v letech 2007 až 2011 působil.

Barcelona chce napravit poslední dvě porážky ve španělské lize, z nichž víkendová domácí prohra 0:1 se Celtou Vigo byla obrovským šokem. "Máme za sebou špatný týden. Chceme věci zase otočit k lepšímu a tuhle špatnou sérii ukončit," řekl záložník Sergio Busquets.

Sport
zdroj: ČT4

Ve skupině F mohou být známy dokonce oba postupující týmy. Paris St. Germain, který v této sezoně stejně jako Chelsea ještě neprohrál, bude slavit v případě, že doma porazí APOEL Nikósie a zároveň Barcelona neprohraje na půdě Ajaxu Amsterodam. Katalánský klub potřebuje zvítězit a doufat, že PSG neprohraje s Nikósií.

Nejpohodlnější pozici má Bayern. V předchozích třech zápasech skupiny E neztratil ani bod a v domácí odvetě s AS Řím mu stačí k postupu bez ohledu na výsledek druhého zápasu remíza. Pokud bundesligový šampion zvítězí, stane se prvním německým týmem, který si zajistí už dvě kola před koncem skupiny první místo.

Bayern se před dvěma týdny blýskl v Římě svou nejvyšší venkovní výhrou v soutěži (7:1), tentokrát ale jeho hráči očekávají mnohem náročnější zápas. "Řím se z prvního zápasu poučí a bude hrát jinak," podotkl záložník Mario Götze. "Naším cílem je samozřejmě zisk tří bodů, ale neměli bychom slavit příliš brzo," varoval. V druhém duelu skupiny se o první výhru a oživení nadějí na postup utkají Manchester City a CSKA Moskva.

Postoupit může také Chelsea, pokud zvítězí v Mariboru a Schalke neprohraje na hřišti Sportingu Lisabon. "Blues" mají skvělou formu, když vyhráli dvanáct z patnácti soutěžních zápasů v sezoně a ve zbylých třech remizovali.

Trenér José Mourinho by mohl mezi tyče opět nasadit Čecha, jenž v prvním zápase s Mariborem přestál penaltu a přispěl k rekordní klubové výhře v Lize mistrů 6:0. Česká reprezentační jednička zatím zasáhla do čtyř zápasů této sezony, jinak kryla záda Belgičanovi Thibautu Courtoisovi.

Pátým týmem, který může ve středu v předstihu slavit postup, je FC Porto. Radovat se bude v případě, že vyhraje v Bilbau a zároveň Šachtar Doněck doma porazí Borisov.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články