Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Barcelona? Po reprezentaci další splněný sen, zářil Vlkanova. Debakl bral jako zkušenost

Ještě před necelými dvěma týdny nastoupil za Hradec Králové proti Olomouci, následně však Adam Vlkanova zamířil do Plzně a v dresu Viktorie si v základní sestavě odbyl na hřišti Barcelony premiéru ve skupině Ligy mistrů. Osmadvacetiletému záložníkovi se tím po červnovém debutu za českou reprezentaci splnil druhý z velkých snů. Vysokou porážku 1:5 bral Vlkanova i jako cennou zkušenost.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Barcelona - Plzeň

"Prožívám týden snů, pro mě úžasné. Je to další splněný sen, proto se ten fotbal hraje. Co víc si přát než hrát Ligu mistrů? Není víc než národní tým a Liga mistrů. Jsem strašně rád, že po nároďáku jsem si splnil i tohle. Jen škoda toho výsledku. Porovnali jsme se s nejvyšší kvalitou a je na čem pracovat," řekl Vlkanova, který před týdnem debutoval za Plzeň v ligovém utkání proti Slovácku.

Jeho nový celek na stadionu Camp Nou ve 34. minutě prohrával 0:2. Pak sice snížil Jan Sýkora, ale ještě do pauzy se podruhé prosadil Robert Lewandowski a po změně stran přidala favorizovaná Barcelona další dvě branky.

"Doufali jsme, že vydržíme mnohem déle bez inkasovaného gólu. Bohužel jsme ho dostali ze standardky, což je většinou spíše naše silná stránka. Pak už to bylo mnohem těžší. Bylo skvělé, že jsme dokázali snížit na 1:2. Měli jsme výsledek udržet do poločasu. Měli jsme to urvat a pak jsme mohli Barcelonu třeba ještě pozlobit. Ale když dostanete na konci poločasu na 1:3, určitě to nepomůže," přemítal Vlkanova.

Utkání Barcelona - Plzeň
zdroj: ČTK/AP

"V poločase jsme si říkali hlavně nebláznit a nic neotvírat, protože by to bylo ještě horší. Potřebovali jsme hrát furt stejně a věřit, že ještě z něčeho udeříme. Měli jsme šanci na 2:3, škoda, že to Choras (Tomáš Chorý) nedal. Nakonec to bylo 1:5. Nikdo asi nečekal, že vyhrajeme, přesto jsme věřili, že by to mohl být lepší výsledek. Kvalita se ukázala a asi zaslouženě nás takhle porazili," uvedl Vlkanova.

Po zápase si s nikým neměnil dres. "Ani jsme to moc neřešili. Někdo si určitě nějaké dresy měnit chtěl, ale pro mě bylo důležité nechat si ten první pro sebe. Vždy chcete mít vzpomínky z prvních zápasů. Jak z nároďáku, tak teď z Ligy mistrů jsem si nechal pro sebe. Druhý (po přestávce) jsem si chtěl vyměnit, ale nebyla možnost. Tak třeba někdy jindy," řekl Vlkanova.

Je přesvědčen, že středeční zápas bude pro Západočechy cennou lekcí do dalších bojů ve čtyřčlenné skupině C, kde jsou ještě Bayern Mnichov a Inter Milán. "Určitě nám to pomůže. Doma budeme určitě silnější a věřím, že dokážeme získat i nějaké body. Zároveň je to taková motivace, abychom se dostali na vyšší úroveň a dokázali jim víc konkurovat. Věřím, že v dalších zápasech tyhle zkušenosti ještě využijeme," dodal Vlkanova.

Je nám líto, video expirovalo.
Studio 6: Fanoušci v Plzni sledovali zápas proti Barceloně
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články