Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Arsenal čeká na čtvrtfinále LM už šest let, proti Barceloně ale bude outsiderem

Praha - Fotbalisté Arsenalu zkusí v úvodním osmifinále Ligy mistrů přibrzdit favorizovaného obhájce trofeje Barcelonu a zajistit si nadějnou pozici do odvety. Brankář londýnského týmu Petr Čech by rád udržel úspěšnou bilanci v soubojích s hvězdným Lionelem Messim, od kterého dosud nedostal jediný gól. Ve druhém utkání loňský finalista Juventus hostí Bayern Mnichov. Přímý přenos utkání Arsenal – Barcelona sledujte od 20:15 na ČT sport a našem webu.

Lionel Messi a Jack Wilshere
zdroj: Getty Images autor: Shaun Botterill

Čech se v dresu předchozího zaměstnavatele Chelsea postavil Messimu osmkrát a pokaždé ho vychytal. "Je to skvělé. Moc lidí nemůže říct, že hráli osm zápasů a tolik minut proti Messimu a nedostali od něj gól. Ale pokud skóruje a my postoupíme, budu spokojený," uvedl Čech. Pro argentinského kanonýra je Arsenal jinak celkem oblíbeným soupeřem, protože ve čtyřech zápasech mu nasázel šest branek.

Velkou formu mají Messiho ofenzivní spoluhráči Neymar a především Luis Suárez, který se trefil v šesti duelech po sobě a celkem při tom zaznamenal 12 gólů a pět asistencí. "Ti tři hrají jako jeden mini tým. Nehrají jen na sebe, každý z nich má i spoustu asistencí. Dostávají se do šancí, dávají hodně gólů. Každý z těch hráčů je schopen rozhodnout sám zápas. Všichni mají obrovskou individuální kvalitu a dokážou si vyhovět," řekl.

Arsenal čeká na postup do čtvrtfinále LM od roku 2010. Barcelonu, která neprohrála 32 soutěžních zápasů za sebou, porazil v jediném z předchozích sedmi utkání. "Pokud chce člověk v Lize mistrů dojít co nejdál, tak v play-off na tyhle týmy prostě narazí. Nedá se vybírat. Budeme si s tím muset umět poradit a pokusit se uhrát doma co nejlepší výsledek pro odvetu. Ideální by bylo si do Barcelony vézt náskok alespoň jednoho gólu. Nedostat gól je v pohárech taky dobré, ale ne vždy to musí být rozhodující," konstatoval Čech.

Je nám líto, video expirovalo.
Čech: Pokud Messi skóruje a my postoupíme, budu spokojený

Juventus doma v evropských pohárech za posledních 45 zápasů prohrál jen dvakrát a v obou případech si vítězství odvezl právě Bayern. Italský mistr se ale po špatném vstupu do sezony zvedl, vrátil se do čela Serie A a v posledních devíti soutěžních duelech navíc neinkasoval.

"Víme, že nás čeká jeden ze tří nejlepších týmů světa. Ale domácí hřiště je pro nás velká výhoda. Každý soupeř má své slabiny a naším úkolem je najít ty Bayernu. Klíčové je zajistit si dobrý výsledek do odvety," uvedl obránce turínského mužstva Andrea Barzagli.

Utkání Bayern - Juventus
zdroj: EPA autor: TOBIAS HASE

Svěřenci Pepa Guardioly suverénně vedou německou ligu a za posledních deset soutěžních zápasů devětkrát vyhráli. Po sobotním bundesligovém vítězství nad nováčkem Darmstadtem (3:1) však byl německý šampion lehce rozpačitý.

"Nedokázali jsme proměňovat šance, proto jsme měli problémy. V Turíně musíme podat mnohem lepší výkon. Čeká nás těžký zápas, Juventus je chytrý tým a má skvělý stadion," řekl útočník Thomas Müller, který s Bayernem usiluje o pátý postup do čtvrtfinále Ligy mistrů za sebou.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články