Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

PSG z převahy vytěžilo těsnou výhru nad Chelsea, Benfica zdolala Zenit

Paříž – První osmifinálové duely Ligy mistrů přinesly vítězství domácích celků. Paris St. Germain v ostře sledovaném souboji porazil Chelsea 2:1, když o výhodě do odvety rozhodl střídající Edison Cavani. Londýnský celek utrpěl ve dvanáctém utkání po příchodu kouče Guuse Hiddinka první porážku. O gól zvítězila i Benfica Lisabon, která porazila Zenit Petrohrad 1:0. Triumf zařídil v nastavení Jonas.

Slavící Edison Cavani z PSG
zdroj: ČTK/AP autor: Christophe Ena

Chelsea nastoupila v repríze loňského osmifinále, v němž neuspěla, bez stopera Terryho, úvodní tlak domácích ale přežila a sama měla první gólovou šanci. Ve 23. minutě po centru hlavičkoval sám před brankou Costa a Pařížany zachránil gólman Trapp, který míč vytáhl na břevno.

Francouzský šampion držel většinu času míč a v 39. minutě otevřel skóre. Po nedovoleném zákroku Mikela zahrával přímý kop Ibrahimovič a s přispěním teče faulujícího hráče ve zdi otevřel skóre. Domácí kanonýr, který v loňské odvetě na hřišti Chelsea dostal po půlhodině červenou kartu, jako první hráč v historii Ligy mistrů skóroval v deseti kalendářních letech po sobě.

Těsně před přestávkou Mikel chybu u prvního gólu napravil. Ibrahimovič se nechal při bránění rohu přeskočit Costou, balon se dostal k nigerijskému záložníkovi "Blues" a ten zblízka prostřelil Trappa. Paris St. Germain inkasoval první domácí gól v této sezoně Ligy mistrů.

Ve 49. minutě mohla Chelsea, která je v anglické lize až dvanáctá, otočit skóre. Po Willianově akci šel sám na branku Costa, ale Trapp vyběhl a jeho střelu vyrazil. Na opačné straně protáhl Courtoise Di María a hostující gólman si poté poradil i s Ibrahimovičovou střelou.

Domácí stupňovali tlak, ale neprosadili se Lucas, Matuidi ani Di María. Chelsea hrozila z brejků a k zakončení se málem dostal Oscar. Vítězný gól ale dali domácí. Střídající Cavani si čtyři minuty po příchodu na trávník naběhl na kolmici vzduchem od Di Maríi a z úhlu prostřelil Courtoise. Dal první branku v této sezoně Ligy mistrů. Zvýšit mohl Ibrahimovič, ale sám před gólmanem neuspěl a na druhé straně Pedro pálil jen do boční sítě.

Benfica rozhodla v nastavení

V Lisabonu se mezi Benficou a Petrohradem hrál opatrný zápas a oba týmy dlouho hrozily jen ranami z dálky. Po půlhodině pálil těsně mimo domácí Jonas, na začátku druhé půle pak domácího brankáře Césara protáhl Witsel, jeden ze tří bývalých hráčů Benficy v sestavě Zenitu.

Na výkonu Petrohradu bylo vidět, že hraje první soutěžní zápas od 9. prosince. Benfica stupňovala tlak, ale Gaitána vychytal Lodygin a Jardel netrefil branku. Lisabonští se zaradovali až v nastavení. Hostující Criscito byl po druhé žluté kartě vyloučen a po nákopu z následného přímého kopu se hlavičkou k tyči prosadil Jonas.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Benfica Lisabon - Zenit Petrohrad

Úvodní osmifinálová utkání fotbalové Ligy mistrů:

Paris St. Germain - Chelsea 2:1 (1:1)

Branky: 39. Ibrahimovic, 78. Cavani - 45.+1 Mikel. Rozhodčí: Velasco Carballo - Alonso, Yuste (všichni Šp.). Diváci: 46 505.

PSG: Trapp - Marquinhos, Thiago Silva, David Luiz, Maxwell - Verratti (81. Rabiot), Motta, Matuidi (81. Pastore) - Di María, Ibrahimovič, Lucas (74. Cavani). Trenér: Blanc.

Chelsea: Courtois - Azpilicueta, Cahill, Ivanovič, Baba - Fábregas, Mikel - Pedro, Willian, Hazard (71. Oscar) - Costa. Trenér: Hiddink.

Benfica Lisabon - Zenit Petrohrad 1:0 (0:0)

Branka: 90.+1 Jonas. Rozhodčí: Rocchi - Di Liberatore, Tonolini (všichni It.). ČK: 90. Criscito (Zenit). Diváci: 48 615.

Benfica: César - Almeida, Lindelöf, Jardel, Eliseu - Samaris, Sanches - Pizzi (71. Carcela-González), Jonas, Gaitán - Mitroglu (64. Jiménez). Trenér: Vitória.

Petrohrad: Lodygin - Aňukov, Garay, Lombaerts, Criscito - Witsel, Javi García - Šatov (81. Žirkov), Hulk, Danny (87. Maurício) - Dzjuba (74. Kokorin). Trenér: Villas-Boas.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy