Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Večer hostů - Real vyhrál v Římě 2:0, Wolfsburg v Gentu 3:2

Řím – Real Madrid i Wolfsburg nakročily vstříc čtvrtfinále Ligy mistrů. Madridský celek v úvodním osmifinálovém duelu k ničemu nepustil domácí AS Řím a díky trefám Cristiana Ronalda a Jesého slavil vítězství 2:0. Wolfsburg vyhrál v Gentu 3:2. Domácí snižovali a křesali naději do odvety, která se hraje 8. března, až v poslední desetiminutovce.

Oslava Cristiana Ronalda
zdroj: Reuters

První spíše pološanci v Římě, kde rozhodovali čeští sudí v čele s Pavlem Královcem, si v 17. minutě vypracovali domácí, El Shaarawy však zblízka přestřelil. Real častěji držel míč, ale k zakončení se moc nedostával. Až po půlhodině hry Marcelův volej těsně minul tyč. Španělský tým tak poprvé od roku 2011 za první poločas v LM nevyslal jedinou střelu na branku.

V 57. minutě už se hosté prosadili. Ronaldo udělal povedenou kličku Florenzimu, který pak ještě jeho tvrdou ránu tečoval do branky. Portugalský kanonýr se venku trefil poprvé od konce listopadu a 89. zásahem si pojistil pozici nejlepšího střelce v historii Ligy mistrů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání AS Řím - Real Madrid

Římané si pak vytvořili velký tlak a Vainqueur po přistrčení od střídajícího Džeka pálil jen těsně mimo. Na druhé straně zase o kousek minul branku hlavičkující Ronaldo. Domácí hráči se pak hodně zlobili na Královce, že po souboji Carvajala s Florenzim neodpískal pro AS penaltu. Čtyři minuty před koncem ještě pojistil náskok Realu střídající Jesé po individuální akci. "Bílý balet" je tak na dobré cestě, aby v pohárech poprvé po 28 letech postoupil přes italského soupeře.

Wolfsburg vedl už 3:0, ale do odvety nemá nic jistého

Wolfsburg v souboji nováčků vyřazovací fáze Champions League přehrával domácí Gent a minutu před pauzou převahu poprvé vyjádřil gólově. Rozběhlý Draxler si narazil míč s Vieirinhou a skóroval povedenou střelou.

Německý reprezentant přidal druhou branku deset minut po změně stran poté, co využil velkou chybu obrany Gentu a obloučkem přehodil brankáře Selse. Po hodině hry zvýšil zblízka Kruse po přihrávce Träsche. V závěrečné desetiminutovce však ještě belgické mužstvo vývoj dvojutkání zdramatizovalo, když se prosadili Kums a těsně před koncem náhradník Coulibaly.

Výsledky úvodních osmifinále Ligy mistrů

KAA Gent - VfL Wolfsburg 2:3 (0:1)

Branky: 80. Kums, 89. Coulibaly - 44. a 54. Draxler, 60. Kruse. Rozhodčí: Moen - Haglund, Andas - Johnsen, Edvartsen (všichni Nor.). Diváci: 19 978.

AS Řím - Real Madrid 0:2 (0:0)

Branky: 57. Ronaldo, 86. Jesé. Rozhodčí: Královec (ČR) - Slyško (SR), Wilczek - Ardeleánu, M. Paták (všichni ČR). Diváci: 55 612.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články