Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Speedway GP 2024

Liberec shání stopera. V hledáčku má Kováče

Praha - Radoslav Kováč by se mohl už brzy vrátit do české nejvyšší fotbalové soutěže. O fotbalistu Basileje totiž projevil zájem mistrovský Liberec, jemuž schází kvalitní stoper. Kováč, kterému se ve švýcarském klubu nedostává příležitostí, už byl v Liberci na lékařské prohlídce.

Radoslav Kováč
zdroj: ISIFA/LN

"Jeho působení u nás jsme už předjednali, ale zatím jsme k definitivní dohodě nedospěli. Radek projevil zájem u nás působit, ale teď musíme stále respektovat fakt, že je pod smlouvou v Basileji," řekl sportovní manažer Jan Nezmar.

Podle něj bude klíčové, zda se Kováč vyváže ze smlouvy v Basileji, kde má ještě půlroční platný kontrakt. Pak by totiž do Liberce odešel zadarmo. Podle deníku Blick se dokonce nedávno se spoluhráči oficiálně rozloučil na vánočním večírku.

"Vedení Liberce se s Radkem skutečně už sešlo, ale případné nové informace mohou být známé až v dalších dnech. Platí tedy stále, že Radek je hráčem Basileje," uvedl pro web ČT sport Roman Brulík z agentury Sport Invest International.

Třiatřicetiletý obránce přestoupil do Basileje loni z anglického West Hamu. Ve Švýcarsku však zaujímá post náhradníka, což mu logicky nevyhovuje. Bývalý reprezentant, jenž dal za národní tým dva góly ve třiceti zápasech, si svou první trefu v českém dresu shodou okolností připsal právě v Liberci v duelu proti Kypru.

Mistr Evropy do jednadvaceti let z roku 2002 se na ligové úrovni prosadil v Sigmě Olomouc. V roce 2003 pak přestoupil do Sparty a o dva roky později odešel do Spartaku Moskva. Sparta o jeho návrat měla v minulosti zájem, Kováč však dá nejspíš nakonec přednost severočeskému klubu. Z něj naopak na Letnou v nejbližších dnech odejde středopolař Lukáš Vácha.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články