Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

První zimní posila Sparty: Na Letnou míří Vácha

Praha - Fotbalová Sparta už před koncem podzimní části fotbalové ligy prohlašovala, že chce v zimě určitě posílit kádr. A první vlaštovka je na světě. O talentovaného Lukáše Váchu usilovala i Viktoria Plzeň, třiadvacetiletý záložník však nakonec podle exkluzivního zjištění webu ČT sport míří právě na Letnou.

Lukáš Vácha
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Podle zákulisních informací chce Sparta v zimním přestupovém období "pustit" jednoho z trojice Ladislav Krejčí, Josef Hušbauer nebo Leonard Kweuke. Už i z toho důvodu mají na Letné velký zájem na tom, vyztužit kádr. A jednou z posil se v nejbližších dnech oficiálně stane liberecký Vácha.

"Do Plzně ani zahraničí jít nechtěl," řekl exkluzivně webu ČT sport dobře informovaný zdroj z okolí Sparty. Vedení klubu, který je nyní ve španělském Bilbau, potvrdilo na dotaz webu ČT sport, že s hráčem jedná. Zároveň ale vyloučilo, že by s ním už podepsalo kontrakt.

"Vnímám to příjemně, když o mě stojí dva nejlepší kluby v České republice," řekl Vácha před několika dny s odkazem na Spartu a Plzeň. Důvodem pro lov Váchy na Letnou byly hlavně kolísavé výkony středpolaře Marka Matějovského, zapříčiněné hlavně jeho častými zraněními.

Lavička: Hledáme kvalitu i vůdcovství

Podle manažera Zdeňka Nehody stály o Váchu též dva zahraniční kluby. Už před rokem měl o něj eminentní zájem francouzský Evian. Jednání o transferu i přes třídenní kondiční testy ale tehdy nedopadla.

"Cítíme, že bude potřeba přivést hráče, kteří kromě kvality přinesou do týmu i dávku vůdcovství," řekl v nedávném rozhovoru pro server Aktuálně kouč Sparty Vítězslav Lavička, který Váchu vybíral spolu se sportovním ředitelem Jaroslavem Hřebíkem a personálním ředitelem Jakubem Otavou.

Vácha prošel Slavií i Baníkem

Vácha měl podle svých slov hlavně strach, aby jej majitel Slovanu Liberec Ludvík Karl pustil. Suma, kterou nakonec Sparta za halva zaplatí, zatím nebyla specifikována. S odchodem stříbrného medailisty z mistrovství Evropy fotbalistů do 17 let se bude muset vypořádat i Liberec. Jeho trenér Jaroslav Šilhavý připustil, že pokud by nadějný fotbalista severočeský kádr opustil, byla by to pro něj velká ztráta.

Odchovanec pražské Slavie prošel na hostování Jabloncem i Baníkem Ostrava, nakonec však zakotvil v Liberci, který využil jeho hostování s opcí. Letos v létě získal reprezentant do jednadvaceti let s Libercem mistrovský titul.

Vácha odehrál v lize celkem 111 zápasů a vstřelil šest gólů, z toho dva z nich v této sezoně. Pro trenéra Lavičku by mohly být strašákem tři červené karty, které Vácha na podzim schytal. Ex-libereckého hráče tak bude muset krotit.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články