Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Sparta se s Váchou dohodla na podmínkách, přestup je na spadnutí

Liberec/Praha - Přestup libereckého záložníka Lukáše Váchy do pražské Sparty, o kterém jsme informovali minulý týden, je na spadnutí. Fotbalista se dnes dohodl s Letenskými na podmínkách spolupráce, vedení Sparty ale ještě musí dotáhnout jednání s Libercem. Ten si údajně nárokuje částku mezi 12 a 15 miliony korun.

Lukáš Vácha proti Spartě
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Jeden z nejžádanějších hráčů české ligy by se tak mohl stát první výraznou zimní posilou letenského týmu. O Váchu přitom měla eminentní zájem také Plzeň, úhlavní rival Sparty a aktuální lídr české ligy. Vedení Sparty ale ještě musí dotáhnout jednání s Libercem, kde má Vácha platný kontrakt až do června 2014.

Třiadvacetiletého Váchu vábila do svých řad i Plzeň, ale Vácha dal nakonec přednost Spartě. "Ve čtvrtečních večerních hodinách jsme se se Spartou předběžně ústně dohodli na podmínkách smlouvy," řekl Váchův manažer David Nehoda.

I Sparta potvrdila, že by Váchu ráda co nejdříve získala do svých řad. Dokud ale Pražané se Severočechy nenajdou společnou řeč, jejich ústní dohoda s Váchou je bezcenná. "S Libercem ale intenzivně jednáme," řekl mluvčí Sparty Ondřej Kasík.

Pokud Liberec k Váchovu odchodu svolí, posvětí i jeden z největších transferů české ligy v zimním přestupovém období. Liberec by si mohl nárokovat sumu pohybující se mezi 12 až 15 miliony korun, Sparta ji však může částečně kompenzovat hráčskou náhradou.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články