Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Liberec se pokusí zaskočit vedoucí Plzeň, Slavia míří na Andrův stadion

Praha - Vzájemné souboje elitního kvarteta ozdobí 6. kolo první fotbalové ligy. Doposud stoprocentní Plzeň zajíždí po reprezentační přestávce pod Ještěd, kde změří síly s domácím Slovanem. Mistrovská Slavia, kterou od západočeského celku dělí čtyři body, se představí na půdě atraktivně hrajícího nováčka z Olomouce. Přímý přenos utkání Liberec - Plzeň sledujte od 15:35 na ČT sport. On-line reportáž ze zápasu Olomouc - Slavia Praha od 18:00 na webu ctsport.cz.

Utkání Liberec - Plzeň
zdroj: ČT4 autor: Petrášek Radek

Slovan Liberec - Viktoria Plzeň

Mužstvo ze Štruncových sadů zatím vládne české nejvyšší soutěži. Po 5 kolech disponuje ziskem 15 bodů s dominantním skóre 11:1. Liberci se však také daří, má 10 bodů a okupuje dělené třetí místo.    

"Liberec pracuje dlouhodobě s jedním trenérem, to je jeho hlavní výhoda. Teď jim to klape. Tým má tvář a zase hraje velmi dobře. Respektujeme sílu soupeře, ale chceme pokračovat ve výsledcích, které v lize máme," řekl plzeňský kouč Pavel Vrba.

Je nám líto, video expirovalo.
Graiciar: Gól proti Plzni by byl zadostiučiněním

Slovan před vlastními příznivci na stadionu U Nisy nenašel přemožitele čtrnáctkrát za sebou, naposledy musel skousnout porážku před rokem právě s Plzní. Viktorii doma neporazil deset let a prohrál posledních pět ligových střetnutí. 

"Nejdůležitější bude neudělat chybu. Je to pro nás velký zápas. Navíc je vede trenér, který je pro mě v mnohém inspirací. Musíme hrát stejně jako v předchozích utkáních, kdy jsme soupeře dokázali dostat pod tlak," uvedl liberecký stratég Jindřich Trpišovský.

Sigma Olomouc - Slavia Praha

Slavia stále natahuje sérii neporazitelnosti v nejvyšší soutěži, která aktuálně čítá 31 duelů, a před soubojem na Hané ji dělí už jen dva od vyrovnání rekordu Sparty z let 2009 a 2010. Sešívání navíc jako jediní v letošním ročníku ještě neinkasovali.

Sigma nicméně od návratu mezi elitu doma pokaždé slavila vítězství. "Olomouc chytila začátek. Je sehraná z druhé ligy a plná ambiciózních kluků. Obě mužstva vyznávají ofenzivu. Předpokládám, že to bude skvělé představení. Jedeme tam pro tři body," prohlásil kouč Jaroslav Šilhavý, jenž bude moci využít i staronovou posilu Tomáše Necida.

"Co se týče jmen, je Slavia nejsilnějším soupeřem, ale jména sama o sobě nikdy nic nevyhrála. I když musím říct, že se prezentuje dobře jako tým, ne jen individualitami. Věřím, že uvidíme kvalitní utkání a na konci budeme šťastnější," řekl domácí Václav Jílek.

Baník Ostrava - Jablonec

V bitvě sousedů ze středu tabulky změří síly ostravský Baník s Jabloncem. "Jablonec to má dobře poskládané. Jsou tam nepříjemní hráči, mají doopravdy kvalitu. My jsme se v pauze věnovali zlepšení defenzivy a doufám, že se to projeví," uvedl trenér Radim Kučera.

Ostravský Milan Baroš (uprostřed) v zápase proti Teplicím
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

"Když jedeme takovou dálku, nechceme se vrátit s prázdnou. Chceme bodovat. Víme, že v Ostravě byla euforie z postupu, ale v domácích zápasech zatím nevyhrála. Potřebovali bychom využít toho, že ještě nejsou úplně srovnaní," řekl kouč Zdeněk Klucký.

Fastav Zlín - Teplice

Ševci přivítají v generálce na debut v Evropské lize nebezpečné Teplice. "V rámci možností jsme v reprezentační přestávce udělali velké nákupy. Hlavně směrem k Evropské lize a prvnímu utkání s Tiraspolem. Všechnu pozornost a úsilí ovšem směřujeme k duelu s Teplicemi. Důležité pro nás je, abychom se konečně prosadili i střelecky a mohli hrát svůj fotbal," konstatoval zlínský lodivod Bohumil Páník.

Bohemians 1905 - Slovácko

V Ďolíčku nastoupí "Klokani" proti Slovácku a po úvodní letošní porážce Na Julisce se pokusí vrátit na vítěznou vlnu. "Slovácko hraje tradičně organizovaně, aktivně, jeho hráči nejsou líní běhat," popsal soupeře trenér Martin Hašek.

"Bohemka je zejména v domácím prostředí hodně nepříjemná. Důležité bude, abychom se prosadili střelecky a zužitkovali šance, které si vypracujeme. To se nám v posledních zápasech na Spartě ani s Olomoucí nedařilo," uvedl kouč Stanislav Levý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články