Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Ze slunné Florencie se Graiciar vrátil pod Ještěd a v sobotu chce zničit Plzeň

Praha - V patnácti letech ho zranění připravilo o přestup do slavného Arsenalu, ale cestu ke kariéře profesionálního fotbalisty nezatarasilo. O tři roky později se totiž Martin Graiciar, už jako hráč italské Fiorentiny, prohání na českých stadionech a střílí ligové góly. V dresu Slovanu Liberec, kde podepsal roční hostování, vyhlíží sobotní bitvu proti "mateřské" Viktorii Plzeň a říká: "Gól by byl zadostiučiněním." Přímý přenos utkání sledujte od 15:35 na ČT sport.    

Martin Graiciar
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Rozhodnutí pro návrat na sever Čech, kam zamířil loni v zimě po šesti letech ve Štruncových sadech, bylo snadné. "Já jsem byl ve Slovanu spokojený. Dal mi první šanci v dospělém fotbale a vděčím mu za to, že si mě Fiorentina všimla. Trenéru Trpišovskému i celému realizačnímu týmu dlužím hodně," řekl Graiciar. 

"Navíc měl váhu i fakt, že v minulosti dostalo mnoho mladých hráčů v Liberci šanci a hodně z nich ji zužitkovalo," dodal.

Od působení na stadionu U Nisy si slibuje pravidelnou zápasovou zátěž. "Je mi osmnáct, nemám ještě dost zkušeností s dospělým fotbalem. Musím někde stabilně nastupovat. Pro tak mladého kluka je stálá herní praxe ve Fiorentině téměř nemožná, takže jsme s manažerem věděli, že chceme zvolit roční hostování," dodal mládežnický reprezentant, jehož si zástupci "Fialek" všimli v Srbsku během střetnutí národního mužstva.

Je nám líto, video expirovalo.
Graiciar: Gól proti Plzni by byl zadostiučiněním

V modro-bílém dresu už se rodák z Karlových Varů zapsal mimo jiné i mezi ligové střelce. Na půdě Mladé Boleslavi dokonce rozvlnit síť dvakrát.

Následnou oslavou však notně pobouřil fanoušky soupeře. "Dlouho jsem čekal na gól, a když jsem ho dal, tak jsem si v emocích dal prst přes pusu. Nadávali nám, ale to mě neomlouvá. Jsem mladý a neměl bych si to dovolit," vzpomínal na přesné zásahy ve městě automobilů.

V sobotním duelu 6. kola se pod Ještědem postaví vedoucí Plzni. "S Viktorií to pro mě bude zápas podzimu. Hrozně se na něj těším. Doma se nám hraje dobře, takže doufám, že se nám povede vyhrát a že vstřelím nějaký gól," zakončil Graiciar.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články