Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Bayern podruhé v řadě ztratil, Dortmund výhrou nad Bielefeldem snížil manko

Po sedmibrankové kanonádě proti Salcburku v Lize mistrů fotbalisté Bayernu zaváhali. V 26. bundesligovém kole totiž remizovali na stadionu Hoffenheimu 1:1 a mezi německou elitou nevyhráli podruhé za sebou. Dortmund po výhře 1:0 nad Bielefeldem snížil ztrátu na čelo na sedm bodů a má zápas k dobru. Leverkusen bez zraněného Patrika Schicka podlehl na svém hřišti 0:1 Kolínu nad Rýnem. Bayern má na třetím místě už pouze bodový náskok na dotírající Freiburg, Hoffenheim i čtvrté Lipsko, které deklasovalo 6:1 poslední Fürth.

Pavel Kadeřábek z Hoffenheimu hlavičkuje na branku Bayernu
zdroj: imago sportfotodienst autor: Peter Hartenfelser

Na čtvrté místo se díky lepšímu skóre posunul Freiburg, jenž porazil Wolfsburg 3:2. Sedmý Union Berlín ztratil v závěru vedení se Stuttgartem a remizoval 1:1.

Devětadvacetiletý obránce Hoffenheimu Pavel Kadeřábek, který v týdnu oznámil ze zdravotních důvodů konec v reprezentaci, nastoupil v základní sestavě.

Hostující Bayern se prosadil ve 27. minutě, ale Müllerova trefa nebyla uznána pro ofsajd. Domácí udeřili o chvíli později, když si na Raumův centr naběhl Baumgartner.

Ve 42. minutě se opět prosadil Müller, ale ani tentokrát nebyl jeho gól kvůli ofsajdu uznán. Bayern se dočkal až ve třetí minutě nastaveného času první půle zásluhou Lewandowského.

Polský kanonýr si upevnil 29. brankou v ročníku vedení v tabulce střelců. Druhý Patrik Schick má o devět zásahů méně.

Lewandowski skóroval i po přestávce, ale rozhodčí potřetí trefu Bayernu neuznali pro ofsajd. Přestože favorit soupeře přestřílel 18:9, další branku již nepřidal.

Gnabryho pokus zastavila tyč a o chvíli později zastoupil při Müllerově střele překonaného gólmana Baumana obránce Posch. Hoffenheim bodoval s Bayernem po dvou porážkách, kdy inkasoval vždy čtyřikrát.

Dortmund využil ztráty Bayernu, ačkoliv se proti patnáctému Bielefeldu na vítězství nadřel. Hosté inkasovali pouze v 21. minutě, kdy se po Hazardově přihrávce z pravé strany prosadil Wolf.

Leverkusen se bez českého útočníka, který chybí od poloviny února kvůli trhlině v lýtkovém svalu, v ofenzivě trápil.

Naopak v 67. minutě udeřil na druhé straně střídající Schindler a zařídil "Kozlům" posun na sedmé místo.

Domácím se navíc zranila další opora. Osmnáctiletý německý reprezentant Florian Wirtz musel opustit hřiště už ve 28. minutě poté, co si v souboji s Lucou Kilianem poranil levou nohu.

Z trávníku ho odnesli na nosítkách a klub po utkání oznámil, že talentovaný kreativní záložník si přetrhl přední zkřížený vaz v levém kolenu. Mimo hru tak bude několik měsíců.

Na šesti brankách Lipska ve Fürthu se podílelo šest různých hráčů. Gól a dvě asistence si připsali Forsberg a Nkunku, jenž má v aktuální bundesligové sezoně bilanci 15 zásahů a devíti gólových přihrávek.

Freiburg přestřílel Wolfsburg v dramatickém závěru a bodoval v pátém ligovém utkání za sebou. Čtvrtý tým soutěže se dostal díky brankám francouzského záložníka Grifa do dvougólového vedení.

"Vlci" však po trefách Kruseho a Arnolda ve druhé půli srovnali. Tři body proto Freiburgu vystřelil tři minuty před koncem Schlotterbeck. Wolfsburg je po druhé porážce z posledních čtyř zápasů dvanáctý.

Blízko vítězství byl také Union Berlín, který proti Stuttgartu vedl díky proměněné penaltě Awoniyiho. V 90. minutě ovšem vyrovnal Kalajdžič. Stuttgart, jenž je na barážové šestnácté příčce, dělí od záchrany dva body. 

Předposlední, sedmnáctá příčka patří kvůli horšímu skóre hráčům Herthy Berlín. Ti prohráli v Möchengladbachu a připsali si pátou ligovou porážku za sebou.

Tým kolem českého záložníka Vladimíra Daridy nebodoval na jaře v šesti ze sedmi střetnutí a naposledy vyhrál před necelými třemi měsíci. Patnáctý Bielefeld má navíc duel k dobru.

Německá fotbalová liga - 26. kolo:

Freiburg - Wolfsburg 3:2 (7. a 44. Grifo, 87. Schlotterbeck - 52. Kruse, 84. Arnold), Hoffenheim - Bayern 1:1 (32. Baumgartner - 45.+3 Lewandowski), Union Berlín - Stuttgart 1:1 (41: Awoniyi z pen. - 90. Kalajdžič), Mönchengladbach - Hertha Berlín 2:0 (24. Plea z pen. 59. Ginter), Leverkusen - Kolín nad Rýnem 0:1 (67. Schindler), Dortmund - Bielefeld 1:0 (21. Wolf), Frankfurt - Bochum 2:1 (46. vlastní Mašovič, 52. Kamada - 19. Polter), Fürth - Lipsko 1:6 (4. Leweling - 17. Silva, 32. Forsberg, 35. Laimer, 45. Henrichs, 58. Simakan, 69. Nkunku).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články