Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
PLANEO CUP - Pohár mládeže FAČR 2024

Real zametl s Espaňolem a oslavuje 35. mistrovský titul. Barcelona už je druhá

O novém vládci španělské nejvyšší soutěže je rozhodnuto. Fotbalisté Realu Madrid porazili ve 34. kole doma Espaňol Barcelona 4:0 a zajistili si čtyři kola před koncem rekordní 35. mistrovský titul. Svěřenci trenéra Carla Ancelottiho disponují v tabulce patnáctibodovým náskokem před druhou Barcelonou a již nemohou být předstiženi. Katalánský tým zvítězil na Camp Nou po třech soutěžních porážkách, když přehrál 2:1 Mallorcu.

Fotbalisté Realu Madrid oslavují zisk mistrovského titulu
zdroj: REUTERS

Hráči "bílého baletu" vystřídali na trůnu městského rivala Atlético a získali druhý titul za poslední tři sezony. Zároveň si upevnili post nejúspěšnějšího klubu španělské ligy v historii. Jejich hlavní rival z Barcelony má o devět vavřínů méně.

Real získal druhou trofej v sezoně, v lednu vyhrál domácí Superpohár. Ve hře o další úspěch se drží i v Lize mistrů, kde v semifinále bojuje s Manchesterem City. Příští středu bude chtít smazat před vlastními příznivci prohru 3:4 z úvodního zápasu. V domácím poháru naopak vypadl ve čtvrtfinále s Athleticem Bilbao. "Musíme si to užít. Tohle nám do středečního utkání určitě pomůže," řekl Ancelotti.

O jasné výhře nad Espaňolem rozhodl favorit už v první půli, kdy se trefil dvakrát brazilský útočník Rodrygo. Po přestávce přidal gól Asensio a devět minut před koncem zpečetil výsledek kanonýr Benzema.

Ital Ancelotti se stal prvním trenérem v historii, který získal titul ve všech pěti elitních evropských ligách. Dvaašedesátiletý kouč slavil triumf také s AC Milán, Chelsea, Paris St. Germain a Bayernem Mnichov.

Krajní obránce "bílého baletu" Marcelo zase získal s Realem rekordní 24. trofej a osamostatnil se od legendárního Francisca Genta, který má na kontě o jeden vavřín méně. "Takhle se vyhrávají ligy. Během celé sezony jsme odváděli výbornou práci a od začátku jsme byli velmi konzistentní," prohlásil záložník mistrovského celku Casemiro.

Barcelonu poslal do vedení v prvním poločase Depay, po změně stran zvýšil kapitán Busquets. Další gól domácích odvolal videorozhodčí. Za nováčka snížil Raíllo.

Mallorcu dělí pouze bod od první sestupové příčky, která po domácí remíze 1:1 s Vigem patří Granadě. Stejným výsledkem dopadly i zápasy Elche - Pamplona a Vallecano - San Sebastian.

Zaváhal naopak druhý semifinalista Ligy mistrů z Villarrealu, který prohrál na hřišti předposledního Deportiva Alavés 1:2. Tým trenéra Unaie Emeryho v úvodní půlhodině dvakrát inkasoval poté, co se nejprve trefil Laguardia a po něm také Escalante. "Žlutá ponorka" už jen snížila v úvodu druhé půle díky Chukwuezemu.

Villarreal padl v domácí soutěži potřetí z posledních šesti zápasů a naladil se neúspěšně na domácí odvetu semifinále LM s Liverpoolem. V úterý bude dohánět před svými fanoušky manko 0:2 z úvodního zápasu.

Bez bodového zisku skončili také hráči Atlética Madrid, kteří prohráli v Bilbau 0:2. Svěřenci trenéra Simeoneho padli podruhé z posledních čtyř ligových zápasů a zůstávají čtvrtí. Athletic je osmý a ztrácí na sedmý Villarreal bod.

Cádiz bodoval v Seville

Nedávno porazili Barcelonu, tentokrát fotbalisté Cádizu remizovali v Seville. Celek ohrožený sestupem hrál s favoritem 1:1. Svěřenci trenéra Julena Lopeteguiho sice na druhé pozici za suverénním Realem vystřídali Barcelonu, ta je ovšem může v případě nedělního vítězství nad Mallorcou o dva body předstihnout.

Sevilla vedla od 7. minuty, kdy po rohu Ivana Rakitiče otevřel skóre hlavou Youssef En-Nesyri. O vyrovnání se však nádherně zatočeným trestným kopem postaral v 66. minutě Lucas Pérez.

Cádiz si remízou mírně polepšil v boji o záchranu, na sestupové pozice má náskok dva body. Na Sevillu se může bodově dotáhnout čtvrté Atlético.

Španělská fotbalová liga - 34. kolo:

FC Sevilla - Cádiz 1:1 (7. En-Nesyri - 66. Lucas Pérez), Alavés - Villarreal 2:1 (4. Laguardia, 31. Escalante - 47. Chukwueze), Real Madrid - Espaňol Barcelona 4:0 (33. a 43. Rodrygo, 55. Asensio, 81. Benzema), Bilbao - Atlético Madrid 2:0 (8. vlastní Hermoso, 56. Williams z pen.), Elche - Pamplona 1:1 (84. Milla - 67. Budimir z pen.), Getafe - Betis Sevilla 0:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články