Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Legenda Bayernu Uli Hoeness čelí podezření z daňových úniků

Mnichov - Prezident Bayernu Mnichov Ulrich Hoeness čelí vyšetřování kvůli podezření z daňových úniků. Podle listu Süddeutschen Zeitung byl jednašedesátiletý funkcionář před měsícem zatčen, ale vzápětí byl propuštěn na kauci ve výši pět milionů eur. Dvakrát týdně se prý musí hlásit příslušným úřadům. Případ se týká Hoenessova účtu ve švýcarské bance, spekuluje se až o desítkách milionů eur.

Je nám líto, video expirovalo.
Uli Hoeness zatajil před úřady švýcarské konto

Hoeness informaci zveřejnil už v sobotu, více se zatím k případu odmítl vyjádřit. Pouze vzkázal, že podnikne právní kroky proti některým médiím, která prý jeho případ nafoukla. "Přijde je to opravdu draho," prohlásil pro mnichovský list Merkur s tím, že o vlastní kauze bude mluvit až za pár týdnů. Hoeness měl před úřady ukrýt majetek své prosperující firmy na masné výrobky.

Někdejšímu křídlu Bayernu a západoněmecké reprezentace zlomilo vaz tažení Německa proti tzv. daňovým rájům. Hlavní cíl německých vyšetřovatelů přitom není některá z exotických zemí, ale sousední Švýcarsko. V tamních bankách má ležet až 180 miliard eur, které Němci ukryli před zdaněním. Německé úřady nedávno koupily další disk s kradenými údaji o černých kontech a Hoeness se radši sám udal, díky tomu by mohl vyváznout pouze s pokutou.

Populární "Uli" je v Bayernu legendou. V dresu bavorského velkoklubu strávil téměř celou svou hráčskou kariéru a připsal si ve 239 zápasech 86 gólů. S aktivním fotbalem skončil už ve 27 letech a vzápětí nastoupil do realizačního týmu jako generální manažer, od roku 2009 je prezidentem klubu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články