Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Hoeness zkritizoval van Gaala, prý si myslí, že je víc než Bůh

Mnichov - Prezident Bayernu Mnichov Uli Hoeness zkritizoval bývalého trenéra klubu Louise van Gaala. Nizozemský kouč si v nedávných prohlášeních částečně přivlastnil zásluhy na příchodu někdejšího trenéra Barcelony Pepa Guardioly, který fotbalisty bavorského celku převezme po této sezoně.

Louis Van Gaal
zdroj: ISIFA

"Něco takového může říct jenom Louis van Gaal," řekl Hoeness na adresu jednašedesátiletého trenéra, kterého Bayern propustil v březnu 2011 a nahradil ho současným koučem Juppem Heynckesem. Autoritativní trenér, kterému vykají vlastní dcery, poté loni v červenci zamířil k nizozemské reprezentaci.

"Problém je, že Louis si o sobě nemyslí, že je Bůh, ale že je jeho otec. Takže ještě než byl stvořen svět, už tady byl Louis van Gaal," citovala Hoenesse agentura Reuters.

"Van Gaal je dobrý trenér a Bayern po předchozím nepovedeném působení Jürgena Klinsmanna pomohl vyčistit. Částečně tak přispěl k dnešní podobě klubu, ale tím to končí. Rozhodně nemá nic společného s angažováním Pepa Guardioly," prohlásil Hoeness.

"Nicméně svět nefunguje tak, jak si van Gaal představuje," řekl funkcionář o trenérovi, který v roce 2010 zatím jako poslední dovedl klub k titulu. Heynckes však čekání na další triumf nejspíš ukončí, protože Bayern má na prvním místě tabulky dvacetibodový náskok před druhým Dortmundem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články