Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Tielemans: Mám pár tipů ohledně Součka, ale musíme věnovat pozornost i ostatním

Před více než měsícem záložník Youri Tielemans nastoupil s Leicesterem v Edenu proti pražské Slavii v úvodním duelu play-off Evropské ligy, v sobotu se na stejném místě představí v dresu Belgie proti Česku v kvalifikaci o postup na mistrovství světa 2022. Z týmu soupeře považuje za nebezpečného Tomáše Součka, ale podle něj musí "Rudí ďáblové" věnovat pozornost i jeho spoluhráčům. Přímý přenos utkání Česko - Belgie sledujte od 20:05 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Youri Tielemans v dresu belgické reprezentace
zdroj: ZUMA autor: Dppi/Jeroen Meuwsen

"Znám hráče ze Slavie a (Vladimíra) Coufala se Součkem z Premier League. Jsou dobře organizovaní, hrají ofenzivně a hodně běhají. Nebude to jednodušší než s Walesem," řekl Tielemans, jehož Leicester se Slavií vypadl.

Belgie úvodní kvalifikační zápas nad Walesem vyhrála 3:1, Češi si i díky premiérovému hattricku Součka v národním týmu poradili s Estonskem 6:2. Skupinu E doplňuje Bělorusko.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Belgie - Wales

"Mám pár tipů ohledně Součka, ale nebudu je zveřejňovat. Hodně se pohybuje ve vápně, tvrdě pracuje a je nebezpečný," vyjmenoval Tielemans kvality opory West Hamu. "Musíme ale věnovat pozornost i ostatním hráčům," doplnil.

Belgičané přiletí do Prahy až dnes večer a na hřiště v Edenu poprvé vyběhnou až v den zápasu. Tielemans to za problém nepovažuje. "Nedávno jsem to v Praze zažil i s Leicesterem a není v tom rozdíl. Děje se to tak i v Premier League," prohlásil bývalý hráč Monaka.

V reprezentaci si užívá spolupráci s Kevinem de Bruynem z Manchesteru City. "Kevin je jedním z nejlepších záložníků na světě. Je radost s ním hrát," konstatoval držitel bronzu ze světového šampionátu 2018.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články