Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Hrozba karantén ovlivní i belgickou reprezentaci, v Edenu nebude hrát Hazard či Meunier

Koronavirová omezení nedopadají pouze na český tým. Také Belgičanům bude ve vzájemném kvalifikačním duelu v Edenu scházet několik hráčů. "Rudí ďáblové" se totiž stejně jako domácí výběr musí chtě nechtě obejít bez reprezentantů, kteří by po návratu z Prahy museli v zemích, kde působí, kvůli koronavirovým omezením do karantény. Přímý přenos utkání Česko - Belgie sledujte v sobotu od 20:05 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Belgičan Thorgan Hazard (vpravo) oslavuje gól v reprezentaci
zdroj: ZUMA autor: Dppi/Laurent Lairys

Čechům bude chybět bundesligové kvarteto, které tvořili brankář Jiří Pavlenka, obránce Pavel Kadeřábek, záložník Vladimír Darida a útočník Patrik Schick. Belgičané taktéž nastoupí bez krajánků z Německa - náhradního gólmana Koena Casteelse, obránce Thomase Meuniera a záložníka Thorgana Hazarda.

Koronavirová opatření postihla i dalšího zadáka Thomase Vermaelena, jenž se vrátil do svého japonského klubu z Kóbe.

"V období koronavirové pandemie musíme přijmout pravidla. Čechům také budou chybět čtyři hráči, takže jsme na tom stejně. Stále máme čtyři hráče na to, abychom nahradili duo z Dortmundu na krajích. Mají příležitost se ukázat," řekl španělský trenér Belgie Roberto Martínez.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Belgie - Wales

Vinou zdravotních problémů nebude moci úspěšný kouč využít ani služeb záložníka Yannicka Carrasca. Už delší dobu jsou zranění také Axel Witsel a belgický kapitán Eden Hazard. Další záložník Nacer Chadli, který měl zdravotní potíže, by naopak už měl být k dispozici.

V Praze se utkají mužstva, která vítězně vstoupila do kvalifikace. Belgie porazila po obratu Wales 3:1, Česko vyhrálo na neutrální půdě 6:2 nad Estonskem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články