Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokejista sezony Tipsport Extraligy v ledním hokeji 2023/2024

S Čechy to bude těžší než s Walesem, míní trenér Belgičanů Martínez

Belgickému fotbalovému týmu se povedl dobrý vstup do světové kvalifikace, když porazil Wales 3:1. Trenér Roberto Martínez byl po utkání spokojený, i když připustil, že z duelu s českou reprezentací má větší obavy. 

Trenér fotbalistů Belgie Roberto Martínez
zdroj: AP autor: Alastair Grant

"Bylo důležité začít kvalifikaci vítězstvím a získat rychle body, protože na odvetné zápasy už určitě budou nějací fanoušci na stadionech. Bude to zcela odlišné a bude to ty zápasy ztěžovat," citovala belgická média Martíneze.

"Nyní už musíme obrátit pozornost na utkání v Česku, které bude ještě těžší. Český tým má ve svém kádru řadu talentovaných mladých hráčů. Těšíme se na zápas," doplnil sedmačtyřicetiletý španělský trenér.

Jeho svěřenci v Lovani od 10. minuty prohrávali, ale ještě do poločasu otočili stav Kevin De Bruyne s Thorganem Hazardem a v 73. minutě přidal z penalty pojistku Romelu Lukaku.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Belgie - Wales

"Jsem velmi spokojený s tím, jak hráči zareagovali. Byl to pro soupeře perfektní zápas, nahrávaly mu okolnosti. Ale naše odpověď byla výborná. Hráči se nenechali unést a ukázali, jak jsme za poslední dobu vyrostli," prohlásil Martínez.

"Dříve bychom měli s otočkou takového utkání větší problémy. Nebyl to sice ten nejhezčí zápas ani žádná pastva pro oči, ale zvládli jsme to. Odehráli jsme pod mým vedením 52 utkání, průměrně máme tři góly na zápas. Tohle je útočný tým, ale já si cením i jeho dalších kvalit," dodal Martínez.

Belgičanům vyšla odveta za prohru 1:3 s Walesem ve čtvrtfinále Eura 2016. Tehdy ještě "rudé ďábly" vedl Marc Wilmots. "Dostali jsme rychlý gól, ale zareagovali jsme jako tým a povedla se nám odplata. Od té porážky v roce 2016 je nový trenér tím hlavním faktorem, proč hrajeme tak, jak hrajeme. Musíme v tom pokračovat," řekl belgický bek Thomas Meunier.

Velšané litovali, že déle neudrželi vedení. "Když jsme šli do zápasu, věděli jsme, že soupeř asi bude mít obrovské držení míče. Dali jsme nádherný gól proti top týmu na světě, ale jsme zklamaní z toho, jaké branky jsme inkasovali. Pokud dáte top týmům i pouze poloviční šanci, potrestají vás. A to se dnes stalo," řekl asistent trenéra Rob Page, který zastoupil suspendovaného hlavního kouče Ryana Giggse, jenž čelí obvinění z napadení.

Velšané v úterý v posledním z březnových zápasů přivítají v Cardiffu český celek. Oproti svěřencům trenéra Jaroslava Šilhavého mají velkou výhodu v tom, že o víkendu odehrají pouze přípravné utkání s Mexikem a mohou šetřit opory.

"Při skládání týmu na Mexiko už budeme jedním okem hledět na duel s Čechy, což je pro nás velké utkání. Viděli jsme, že zvítězili 6:2 nad Estonskem. Nepřekvapilo nás to, protože víme, že jsou schopni dávat góly. To je veliký tým s fantastickou kvalitou," uvedl Page.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články