Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Nějaké oslavy proběhly, ale určitě nechceme scénář jako se Severním Irskem, řekl Darida

Je to měsíc, co naskočil do druhé půle, aby se pokusil odvrátit ostudu v přátelském utkání se Severním Irskem. Pro Vladimíra Daridu je právě toto střetnutí dostatečným varováním, aby český tým v závěru kvalifikace mistrovství Evropy nepodcenil střetnutí s Bulharskem, v němž už o nic nejde. "Musíme k tomu přistoupit s maximálním nasazením a do zápasu jít jako do každého jiného kvalifikačního," uvedl záložník Herthy Berlín. Přímý přenos utkání sledujte na ČT sport nebo webu ctsport.cz od 17:30.

Vladimír Darida
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

"Na Euro se nepostupuje každý den, nějaké oslavy proběhly, ale všechno v rámci nějakých mezí. Uvědomovali jsme si, že nás čeká další zápas. My jako národní tým jsme vždy hodně pod dohledem, takže si nemůžeme dovolit, abychom to, co se nám povedlo, zahodili nějakým zápasem, na který přijdeme nepřipraveni," řekl Darida v Sofii.

V říjnu národní tým nastoupil v přípravě proti Severnímu Irsku jen tři dny po výhře 2:1 nad Anglií a po nepovedeném prvním poločase prohrál. "Rozhodně nechceme o poločase sedět v kabině, koukat na sebe a mít takový výsledek jako se Severním Irskem. Nechceme zase něco dohánět. Musíme k tomu přistoupit s maximálním nasazením a do zápasu jít jako do každého jiného kvalifikačního," uvedl záložník Herthy Berlín.

Zápas v Sofii se bude hrát před prázdným hledištěm kvůli disciplinárnímu trestu pro Bulhary za rasistické projevy fanoušků. "O to bude těžší si ty hlavy připravit na zápas. Žádný fotbalista není rád, když hraje před prázdnými tribunami. Ale věděli jsme to dopředu, určitě si řekneme v kabině, že tohle nesmíme podcenit," podotkl Darida. "Zažil jsem to už s Plzní, když jsme hráli v Istanbulu na Fenerbahce. Není to příjemné," dodal.

V červnovém vzájemném duelu český celek porazil Bulharsko 2:1 po obratu. "Je těžké říct, jak to bude vypadat. Vyměnili trenéra, mohou zkusit třeba nějakou jinou taktiku. U nás první zápas hráli víceméně na brejky, ale může se stát cokoliv, mohou nás vysoko napadat. Když hrají doma, budou si chtít zvednout sebevědomí a vyhrát. Musíme být připraveni na všechno," uvedl Darida.

Český celek nastoupí v den 30. výročí sametové revoluce a poprvé oblékne nové venkovní dresy svítivé zelené barvy, které mají odkazovat k národnímu symbolu lípě. "Dresy jsou velmi zajímavé, kontroverzní, asi to autor i tak zamýšlel. Vzbudily hodně emocí a vášní mezi lidmi a možná se víc řešily před zápasem s Kosovem dresy než to, jakou má zápas důležitost. Možná nám to i pomohlo, že nebyl takový tlak na nás," dodal Darida.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články