Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jde do tuhého. V Chorvatsku chceme překvapit a vyhrát, řekl kouč Slováků Hapal

Pořád ještě mají situaci a postup z kvalifikace mistrovství Evropy ve svých rukou. Fotbalisty Slovenska ale nečeká lehký úkol. V ideálním případě by potřebovali v sobotu vyhrát v Chorvatsku, které ještě ale rovněž nemá Euro jisté. Kouč slovenského výběru Pavel Hapal ale věří, že jeho svěřenci, kteří v září ve vzájemném duelu dostali výprask 0:4, mohou favorita v Rijece překvapit.

Fotbalisté Slovenska slaví gól
zdroj: REUTERS autor: Aziz Karimov

Pro domácí tým půjde o poslední zápas v kvalifikaci a bod mu stačí k zajištění účasti na závěrečném turnaji v příštím roce. Svěřence českého kouče Pavla Hapala čeká ještě úterní domácí duel proti Ázerbájdžánu. Ve hře o postup ve skupině E jsou také druzí Maďaři, na které slovenský tým ztrácí dva body, i čtvrtý Wales.

"Jde do tuhého. Fotbal už nejednou přinesl překvapení, proč by jedním takovým nemohl být výsledek v Rijece?" uvedl trenér Hapal na reprezentačním srazu. "Nemám rád slovo 'muset', my v Chorvatsku 'chceme' vyhrát," prohlásil.

"Chorvati jsou v zápase favoritem. Chtěli změnit dějiště zápasu, s čímž jsme nesouhlasili, takže se hraje v Rijece. Na kapacitně menším stadionu, ale nepochybně tam bude žhavá atmosféra," předpokládá český kouč. Pokud by se Slovákům nepovedlo vybojovat postupové druhé místo, mohou mít šanci na postup ještě z play-off Ligy národů. "Na to teď vůbec nemyslím. Máme dva zápasy, po nich uvidíme," řekl Hapal.

Slovenští fotbalisté se zatím dostali na Euro pouze jednou, na minulém kontinentálním šampionátu ve Francii v roce 2016 se pod vedením Jána Kozáka probojovali do osmifinále.

Také záložník Ján Greguš věří, že hosté mohou v Rijece uspět. "Začínáme od 0:0, nikdo neřekl, že Chorvatsko je dopředu jasným vítězem. Chceme vyhrát. Tečka," uvedl bývalý hráč Jablonce a Baníku Ostrava, jenž momentálně působí v MLS. Zářijový debakl podle něj slovenské hráče nijak nestraší. "Takové porážky dokážou naučit víc než nic neříkající remízy. Je potřeba to zúročit v dalším zápase a ten je na pořadu teď," citoval Greguše web slovenského svazu.

Slovenští reprezentanti nastoupí s černými páskami na rukou, kterými uctí památku obětí tragické středeční nehody u Nitry, při které přišlo o život 12 lidí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články