Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kuchta se dočkal nominace a rozšíří slávistickou kolonii v reprezentaci

Nominaci české fotbalové reprezentace na utkání kvalifikace mistrovství světa s Walesem a Běloruskem doplnil Jan Kuchta. Pro útočníka pražské Slavie jde o premiérovou pozvánku do národního týmu.

Kuchta už byl v minulosti mezi náhradníky a trenér Jaroslav Šilhavý o něm několikrát uvažoval, premiérové nominace se však dočkal až nyní. Bývalý hráč Bohemians 1905, Žižkova, Slovácka, Teplic a Liberce má za sebou řadu startů v mládežnických reprezentacích, v minulosti oblékal dres národních týmů od 18 do 21 let.

V minulé sezoně se s 15 góly podělil o vítězství ve střelecké tabulce první ligy. V aktuální nominaci je vedle něj další pětice hráčů ze Slavie.

Je nám líto, video expirovalo.
Zima: Boj o postup je stále otevřený

Reprezentace se dopoledne sešla v Praze. Členové týmu absolvovali antigenní testy na koronavirus a všechny byly s negativním výsledkem. Národní celek si v podvečer poprvé zatrénuje na Strahově a v dalších dnech se bude chystat na páteční utkání s Walesem v pražském Edenu. O tři dny později nastoupí svěřenci trenéra Šilhavého k venkovnímu zápasu proti Bělorusku. Vzhledem k sankcím od Evropské unie a zákazu letů do Běloruska se duel odehraje na neutrální půdě v Kazani.

Národní tým je v kvalifikační skupině E po pěti z osmi zápasů se sedmi body na druhém místě, třetí Wales má stejně bodů a utkání k dobru. Za přímým postupem míří dosud neporažená Belgie, týmy na druhých místech čeká play-off. V něm se představí ještě dva nejlepší vítězové skupin Ligy národů, kteří v kvalifikaci neuspějí. Češi mají téměř jisté, že by případně obsadili jedno z těchto dvou míst.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články