Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Oficiální sbohem reprezentaci. Darida se rozloučí s národním týmem před Walesem

Svůj konec v reprezentaci oznámil už po mistrovství Evropy. Oficiální sbohem národnímu týmu dá Vladimír Darida ale až před nadcházejícím utkáním Čechů v rámci kvalifikace mistrovství světa proti Walesu, které se odehraje v Praze. Fotbalová asociace ČR pro jednatřicetiletého bývalého kapitána nároďáku chystá slavnostní ceremoniál po nástupu obou mužstev na trávník.

Darida na utkání dorazí z Berlína a už se ho nemůže dočkat. "Do Prahy se moc těším. Doufám, že přijde co nejvíce fanoušků a že pak všichni společně budeme fandit klukům proti Walesu," uvedl Darida.

"Vláďa byl pevnou součástí reprezentace v posledních 10 letech. Byl u úspěšných mistrovství Evropy a v poslední době dělal i kapitána. Myslím, že si rozloučení s fanoušky zaslouží. I proto doufám, že jich na stadion přijde co nejvíc," řekl reprezentační manažer Libor Sionko.

Darida odehrál za národní A-tým 76 zápasů, což ho řadí na 14. místo v historii české a československé reprezentace. Za český celek vstřelil osm gólů. Zahrál si na třech evropských šampionátech a na dvou z nich s mužstvem postoupil do čtvrtfinále. Mezi nejlepších osm týmů mistrovství prošel s reprezentací i letos v létě, po turnaji se však rozhodl v národním celku skončit.

"Fotbalu jsem dosud obětoval vše a fotbal mi to na oplátku plně vrátil a vrací. Všechno však něco stojí. V minulé bundesligové a reprezentační sezoně jsem strávil na zápasech a soustředěních 140 dnů mimo domov. Teď už však chci mnohem víc času trávit s rodinou a s malým synem," prohlásil Darida.

Zápas s Walesem odehraje reprezentace v Edenu v pátek 8. října od 20:45. Vstupenky jsou v prodeji na webu www.vstupenkyfotbal.cz a nejlevnější stojí 390 korun.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články