Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Jezdectví 2024

Kvarteto zářijových marodů a Schick jsou zpět, comeback do reprezentace hlásí Novák

Řada opor je pro říjnová utkání kvalifikace mistrovství světa zpět v nominaci českého národního týmu. K dispozici je mimo jiné i útočník Patrik Schick, který v září chyběl kvůli disciplinárnímu trestu. Po delší době je ve výběru obránce Filip Novák. Trenér Jaroslav Šilhavý prozatím povolal 22 hráčů a ještě plánuje dodatečně oslovit jednoho útočníka. Přímé přenosy z utkání odvysílá ČT sport a web ctsport.cz.

Oproti zářijovému srazu se vracejí uzdravení obránci Jan Bořil, Ondřej Čelůstka a záložníci Lukáš Masopust s Petrem Ševčíkem. Naopak vypadl zraněný křídelník Jakub Jankto. V nominaci není žádný nováček.

"V září to byla taková kalamita, ze zdravotních a dalších důvodů jsme nemohli počítat s více než 20 hráči. Teď byla situace přece jen příznivější, skládalo se to mnohem líp, i když mimo je stále docela dost hráčů. Ještě nás do srazu čekají utkání v klubech, tak věřím, že všichni nominovaní kluci na tenhle sraz budou připraveni," uvedl Šilhavý.

"S hráči, kteří se po zranění vracejí, v čele s Patrikem Schickem, bychom v ofenzivě měli být silnější. Chceme vykročit za druhým místem ve skupině. Jak v zápase proti Walesu, tak proti Bělorusku musíme pomýšlet na vítězství," doplnil trenér.

Češi přivítají 8. října v Edenu ambiciózní Wales a o tři dny později nastoupí na půdě Běloruska. Vzhledem k sankcím od Evropské unie a zákazu letů do této země se utkání odehraje v ruské Kazani.

Reprezentace je v kvalifikační skupině E po pěti z osmi zápasů se sedmi body na druhém místě, třetí Wales má stejně bodů a utkání k dobru. Za přímým postupem míří dosud neporažená Belgie, mužstva na druhých místech čeká play-off. V něm nebudou scházet ještě dva nejlepší vítězové skupin Ligy národů, kteří v kvalifikaci neuspějí. Češi mají téměř jisté, že by případně obsadili jedno z těchto dvou míst.

Nadále chybějí dlouhodobí marodi ze Slavie obránce David Hovorka a záložník Lukáš Provod či jejich klubový spoluhráč brankář Ondřej Kolář. Další hráč českého mistra stoper Ondřej Kúdela je mezi náhradníky.

"Je to složité, Ondra teď dlouho nehrál. Ještě nenastoupil. Slavia hraje ještě derby a pohárový zápas, proto je Ondra mezi náhradníky. Případně může být donominovaný, byť by nás bylo o jednoho víc. I tohle je varianta, uvidíme," řekl Šilhavý.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články