Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Kroos se trefil přímo z rohu a poslal Real do finále španělského superpoháru

Nejen původně africká Rallye Dakar, ale také španělský fotbalový superpohár. Taková je současná sportovní nabídka Saúdské Arábie. Real Madrid se v Džiddě probojoval do finále druhé jmenované soutěže. Valencii porazil 3:1 i zásluhou výstavního gólu německého záložníka Toniho Kroose, jenž se trefil z rohového kopu a otevřel po čtvrthodině hry skóre.

Tony Kroos slaví první gól
zdroj: ČTK/EFE

"Nesoustředěnost, od nás všech," zlobil se ruský útočník Valencie Denis Čeryšev. Připravený na Kroosův roh nebyl ani brankář Jaume Doménech, a když zareagoval, míč už byl za čárou. "Tenhle gól nás hodně ovlivnil, pak už to bylo hrozně těžké," dodal Čeryšev.

Další branky přidali ještě do poločasu Isco a po změně stran Luka Modrič, prohru Valencie pak v nastaveném čase zmírnil penaltou Daniel Parejo. Druhé semifinále obstarají ve čtvrtek obhájce trofeje a rekordman soutěže s 13 prvenstvími Barcelona proti Atléticu Madrid.

Španělský superpohár se letos hraje podle nového formátu už od semifinále ve městě Džidda. Saúdská Arábie si zaplatila tři ročníky soutěže za 120 milionů eur (přes tři miliardy korun).

Real Madrid - Valencie 3:1 (2:0)

Branky: 15. Kroos, 39. Isco, 66. Modrič - 90.+2 Parejo z pen.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články