Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Real nezaváhal v Getafe a dorovnal Barcelonu, která ztratila v derby s posledním Espaňolem

V čele španělské ligy už není osamocena Barcelona. Fotbalisté Realu Madrid totiž zvítězili v 19. kole v Getafe 3:0 a v čele soutěže se na vedoucí tým, jež remizoval 2:2 v derby na stadionu Espaňolu, dotáhli. Ztratila i Sevilla, která před vlastními příznivci remizovala 1:1 s Bilbaem, a na třetím místě ji po vítězství nad Levante 2:1 vystřídalo Atlético Madrid. Valencia udolala Eibar 1:0 a v neúplné tabulce okupuje šestou příčku.

Luka Modrič a Federico Valverde oslavují gól Realu Madrid
zdroj: REUTERS autor: Stringer

V barcelonském derby se překvapivě ujal vedení poslední tým soutěže Espaňol, když brankáře Neta, který nahradil zraněnou jedničku Marca-Andrého ter Stegena, překonal hlavou David López. Favorit ale utkání po přestávce otočil. Nejprve se v 50. minutě prosadil Luis Suárez a o devět minut později přidal druhý zásah střídající Arturo Vidal.

V 75. minutě však musel ze hřiště po druhé žluté kartě Frenkie de Jong a oslabený vládce soutěže vedení neuhájil. Dvě minuty před koncem si naběhl mezi obránce čínský křídelník Wu Lej a přesnou křížnou střelou zařídil svému týmu bod.

"Bílý balet" vyhrál v lize poprvé po třech zápasech

U prvních dvou branek Realu byl stoper Raphaël Varane, v závěru přidal pojistku Luka Modrič.

Varane nejprve podstoupil ve 34. minutě souboj s brankářem Davidem Soríou, při němž si domácí gólman srazil centrovaný míč rukou do vlastní sítě. Po změně stran už se francouzský obránce prosadil hlavičkou po standardní situaci Toniho Kroose.

Getafe vystřídala na šestém místě Valencia, která potvrdila formu a drží sérii sedmi soutěžních utkání bez porážky. Vítězství 1:0 nad Eibarem zařídil sedmým gólem v sezoně nejlepší střelec týmu Maxi Gómez.

Atlético Madrid zdolalo Levante v duelu, v němž padly všechny branky mezi 13. a 18. minutou prvního poločasu. Skóre otevřel se třemi trefami a pěti asistencemi nejproduktivnější hráč Atlética Ángel Correa a vzápětí vyrovnal po signálu z přímého kopu Marti Roger. O vítězství svěřenců trenéra Diega Simeoneho rozhodl hlavou Felipe.

Lucas Ocampos
zdroj: ČTK/EFE autor: Raúl Caro Cadenas

Sevilla na svém stadionu brzy prohrávala, když brankáře Vaclíka překonal Capa prudkou střelou na zadní tyč, čímž ho připravil o deváté čisté konto v ligové sezoně. Domácí favorit si poté vytvořil enormní tlak, ale dočkal se jen vyrovnání. Po hodině hry si míč do vlastní sítě srazil obránce Núňez.

Španělská liga - 19. kolo:

Valladolid - Leganés 2:2 (8. a 79. Ünal - 4. Braithwaite, 13. Mesa), FC Sevilla - Bilbao 1:1 (60. vlastní Núňez - 15. Capa), Valencia - Eibar 1:0 (27. Gómez), Getafe - Real Madrid 0:3 (34. vlastní Soría, 53. Varane, 90.+6 Modrič), Atlético Madrid - Levante 2:1 (13. Correa, 18. Felipe - 16. Roger), Espaňol Barcelona - FC Barcelona 2:2 (23. David López, 88. Wu Lej - 50. Suárez, 59. Vidal), Granada - Mallorca 1:0 (24. Montoro), San Sebastian - Villarreal 1:2 (22. Willian José - 58. Trigueros z pen., 72. Cazorla), Alavés - Betis Sevilla 1:1 (14. Vidal - 55. Emerson), Vigo - Pamplona 1:1 (75. Mina - 83. Ávila).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články