Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Krejčí: Koubek udělal kus dobré práce, mužstvo je na Vojvodinu připravené

Plzeň - Za akci kulový blesk považuje Karel Krejčí svůj nedělní nástup do funkce hlavního trenéra plzeňských fotbalistů. V posledních čtyřech dnech se sice příliš nevyspal, věří však, že své hráče dostatečně připravil na čtvrteční duel 4. předkola Evropské ligy s Vojvodinou Novi Sad. Pracoval prý hlavně s psychikou hráčů. Zápas sledujte živě ve čtvrtek 20. srpna od 20:50 na programu ČT sport a našem webu.

Karel Krejčí s hráči Plzně
zdroj: ČTK autor: Pavel Němeček

"Jednoduchá situace to nebyla, protože ještě v pátek jsem se pro reprezentaci díval na zápasy Lotyšska a Kazachstánu a v sobotu jsem sháněl zápasy Vojvodiny. Byla to akce kulový blesk. Pracuji 12 až 14 hodin denně, moc se nevyspím, ale chci udělat vše pro to, abychom uspěli," řekl Krejčí.

Během čtyř dnů se kromě rozboru nejbližšího soupeře snažil s týmem pracovat hlavně po psychické stránce. "Nálada v kabině samozřejmě ideální není, klukům se zápasy výsledkově nepovedly, ale Míra Koubek tu odvedl kus dobré práce. Mužstvo je připravené dobře, pouze zapůsobil efekt vypadnutí s Maccabi," řekl Krejčí. "S klukama jsem měl individuální pohovory a snažil jsem se působit na psychiku a kabinu uklidnit," dodal.

Pomoci by k tomu měl i návrat bývalého kapitána Pavla Horvátha, který je Krejčího asistentem. "Příchod Pavla kvituji, podobný lídr v kabině teď chyběl. Vždy si dokázal udělat respekt. Navíc má fotbalové vidění a myšlení a každý jeho názor je cenný," dodal Krejčí. Sám prý i vítá, že se hraje s Vojvodinou tak brzy. "Je to pro mě lepší, než čekat na zápas třeba čtrnáct dní. Mám výhodu, že většinu kádru dobře znám, přišel jsem do známého prostředí," prohlásil Krejčí, který v minulosti dělal v Plzni asistenta Pavlu Vrbovi.

Z toho, co zatím o Vojvodině nastudoval, poznal, že ve čtvrtek bude i důležitá defenziva, jelikož srbský tým je nebezpečný. "Vojvodinu jsem viděl ve dvou zápasech. Je na vítězné vlně a působí sebevědomě. Postoupili přes Sampdorii Janov, v posledním zápase porazili Partizan Bělehrad, který bojuje o Ligu mistrů, takže svou kvalitu Vojvodina má," popsal Krejčí. "Spoléhá se hodně na rychlý protiútok a ofenzivní čtveřice je hodně kvalitní," dodal.

Zlatomir Zagorčič, trenér Vojvodiny Novi Sad:

"Je nemožné, aby se udály velké změny za tři dny. K nějakým menším změnám asi dojde ve strategii, v sestavě mohou být tak dvě změny, ale celkově se hra Plzně výrazněji nezmění. Navíc my se jí budeme snažit vnutit naši hru. Bavil jsem se o Plzni s trenérem Jokanovičem, který ji nedávno vyřadil s Maccabi, a dal mi užitečné informace. Potvrdil mi, že je to kvalitní a disciplinovaný tým. Jsme si vědomi předností a nedostatků Plzně. Ty si ale nechávám pro šatnu."

Limberský věří v pozitivní dopad trenérské výměny

Atraktivnější herní projev si od trenérské výměny slibuje kapitán plzeňských fotbalistů David Limberský. Rošádu v realizačním týmu jen čtyři dny před vstupem do play-off o Evropskou ligu nepovažuje za problém. A to i proto, že nového kouče většina kádru zná z dob, kdy byl ve Viktorii asistentem Pavla Vrby. "V minulých dnech se toho událo hodně, uvidíme, jestli to bude mít pozitivní dopad. Všichni věříme, že ano. Vedení se rozhodlo pro změnu, my to respektujeme a budeme se snažit pod novým trenérem předvádět ty nejlepší výkony," řekl Limberský.

"Trenér Krejčí tu s námi byl dlouho. Známe ho a víme, co od něj čekat. Takže věřím, že spolupráce bude pozitivní, že navážeme na staré koleje a že budeme hrát atraktivněji, než tomu bylo doposud," dodal plzeňský kapitán. Trenérská změna se dotkne i jeho hry, jelikož by jako krajní bek měl dostat více ofenzivních úkolů, než tomu bylo pod vedením Miroslava Koubka. "Už jsme se o roli beků s trenérem bavili. Shodli jsme se, že bychom měli mít vyšší postavení. Uvidíme, jak se to přenese na hřiště," řekl Limberský. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články