Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Kramarič oslavil dvoustý start za Hoffenheim gólem, Union Berlín přišel o neporazitelnost

Union Berlín v 8. kole německé nejvyšší soutěže prohrál na hřišti Frankfurtu 0:2 a jako poslední bundesligový klub přišel o ligovou neporazitelnost. Unionu stále patří čelo tabulky, ale bodově se na něj dotáhl Freiburg díky domácí výhře 2:1 nad Mohučí. Pavel Kadeřábek přispěl k remíze Hoffenheimu 1:1 na hřišti Herthy Berlín. Jubilejní start oslavil gólem Andrej Kramarič.

Andrej Kramarič slaví gól v síti Herthy Berlín
zdroj: ČTK/DPA

"Orli" z Frankfurtu šli do vedení už ve 12. minutě, kdy se trefil Götze. Pojišťovací branku přidal chvíli před přestávkou Lindström. Domácí uhájili výhru i v oslabení, poté co byl v 68. minutě podruhé napomenut a vyloučen Kolo Muani. Na Union ztrácejí tři body.

Freiburg zvítězil díky trefám Gregoritsche a Kyereha v prvním poločase. Krátce po přestávce už pouze snížil Martín.

Skóre zápasu s Herthou otevřel útočník hostů Kramarič, který si připsal jubilejní 200. ligový start za Hoffenheim. Ve 13 zápasech proti berlínskému klubu se trefil podesáté. Do poločasu vyrovnal Lukébakio. Hertha ani na počtvrté doma nevyhrála.

Augsburg přestřílel 3:2 domácí Schalke. Na dvě brzké trefy hostujícího záložníka Demiroviče dokázali zareagovat Terodde a Krauss. Augsburg dokázal vybojovat vítězství, přestože posledních 20 minut kvůli červené kartě dohrával v deseti. V 77. minutě rozhodl Hahn. Reprezentační záložník Alex Král zůstal na lavičce Schalke.

Dortmund nedokázal navázat na vítězství v derby se Schalke 04 z minulého kole a prohrál v Kolíně nad Rýnem 2:3. V poločase sice platilo pro hosty příznivé skóre 1:0 po brance Brandta, ale kolínští "Kozli" otočili výsledek během tří minut. V 53. minutě se nejprve prosadil Kainz a v 56. Tigges. A za čtvrt hodiny vstřelil vítěznou branku Ljubicic.

Hosté už jen snížili za přispění svého obránce Schmitze, který v 78. minutě nasměroval míč do vlastní sítě, a na čtvrtém místě ztrácejí na lídra stále dva body. Kolín nad Rýnem, soupeř Slovácka v Evropské konferenční lize, vyhrál po dvou zápasech.

Utkání Wolfsburg - Stuttgart nabídlo pětigólovou přestřelku, kterou rozhodl v první minutě nastavení ve prospěch domácích "Vlků" Gerhardt a Wolfsburg zvítězil 3:2. Lipsko doma porazilo Bochum 4:0, po dvou gólech dali Werner a Nkunku.

Střelecké hody byly i v Brémách, kde domácí Werder do poločasu nasázel čtyři branky Mönchengladbachu a vyhrál 5:1. Dva góly dal Füllkrug, Jiřímu Pavlenkovi v brance zkazil čisté konto v 63. minutě Thuram.

Německá fotbalová liga - 8. kolo:

Eintracht Frankfurt - Union Berlín 2:0 (12. Götze, 42. Lindström), Freiburg - Mohuč 2:1 (3. Gregoritsch, 37. Kyereh - 52. Martín), Kolín nad Rýnem - Dortmund 3:2 (53. Kainz, 56. Tigges, 71. Ljubicic - 31. Brandt, 78. vlastní Schmitz), Lipsko - Bochum 4:0 (15. a 53. Werner, 23. z pen. a 85. Nkunku), Wolfsburg - Stuttgart 3:2 (23. Marmúš, 38. Arnold, 90.+1 Gerhardt - 22. Guirassy, 45.+1 Mavropanos), Brémy - Mönchengladbach 5:1 (5. a 13. Füllkrug, 8. Duksch, 37. vlastní Bensebaini, 73. Weiser – 63. Thuram), Hertha Berlín - Hoffenheim 1:1 (37. Lukébakio - 25. Kramarič), Schalke - Augsburg 2:3 (33. Terodde, 63. Krauss - 9. a 21. Demirovič, 77. Hahn).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články