Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Schick a Kadeřábek rozvlnili síť v Bundeslize. Bayern potřetí za sebou remizoval

Podruhé v řadě se Patrik Schick zapsal v Bundeslize mezi střelce, ale ani tentokrát to k vítězství Leverkusenu nestačilo. V 6. kole Bayer remizoval na stadionu berlínské Herthy 2:2 a v neúplné tabulce je až šestnáctý. Nerozhodný výsledek 2:2 musel přijmout i vedoucí Bayern, který se doma rozešel smírně se Stuttgartem. Obránce Pavel Kadeřábek premiérovou brankou v ročníku zpečetil vítězství Hoffenheimu 4:1 nad oslabenou Mohučí.

Patrik Schick z Leverkusenu se raduje z gólu
zdroj: Zuma Press autor: Matthieu Mirville

Všechny góly na Olympijském stadionu v Berlíně padly po změně stran. Bayer šel zásluhou Demirbaye do vedení, ale Serdar s Richterem otočili skóre. V 79. minutě však pohotovou střelou z hranice "bílého puntíku" srovnal Schick. Jeho spoluhráč Adam Hložek vystřídal v 66. minutě, naopak domácí záložník Vladimír Darida přišel na hřiště až v nastavení. Leverkusen nevyhrál sedmé z osmi soutěžních utkání v sezoně. Zápas kvůli zraněnému zadnímu stehennímu svalu nedohrál argentinský záložník Exequiel Palacios. Leverkusenu bude několik týdnů chybět.

Také v souboji mezi Hoffenheimem a Mohučí se diváci dočkali branek až ve druhé půli. Hosté od konce úvodního dějství dohrávali bez vyloučeného stopera Hacka, domácí Kramarič navíc nedal penaltu. Po přestávce se však Chorvat prosadil. Navázali na něj Prömel a Dabbur, za Mohuč snížil Kohr. V nastavení se zblízka po přihrávce do vápna nemýlil Kadeřábek.

Bayern opět ztratil

Bayern dvakrát vedl díky trefám teenagerů Tela a Musialy, jenže Stuttgart pokaždé odpověděl. Bod mu zařídil v nastavení z pokutového kopu Guirassy. Obhájce ligového titulu nenavázal na středeční triumf v Lize mistrů 2:0 na hřišti Interu Milán a nenaladil se tak ideálně na úterní souboj s Barcelonou.

Naopak Lipsko si po úterní domácí porážce v Lize mistrů 1:4 se Šachtarem Doněck spravilo náladu a Dortmund zdolalo 3:0. Vítěznou premiéru na lavičce "Rudých býků" si proti svému bývalému klubu připsal trenér Rose, který nahradil odvolaného Tedesca. O góly se postarali maďarští reprezentanti Orbán a Szoboszlai, v závěru přidal třetí zásah Haidara.

Nováček Schalke doma zdolal Bochum 3:1. Celek z Gelsenkirchenu bodoval naplno poprvé v bundesligové sezoně, záložník Alex Král zůstal ve druhém kole po sobě na lavičce.

Pavlenka se zranil

Zcela opačné emoce vstřebával český brankář Jiří Pavlenka. Ten kvůli zranění nedochytal za Brémy zápas proti Augsburgu, který na hřišti Werderu zvítězil 1:0. Domácí mohli v nastaveném čase vyrovnat, ale penaltu Marvina Ducksche zlikvidoval Rafal Gikiewicz.

Pavlenka se zranil v úvodu utkání. Po ošetření sice ještě pokračoval, ale ve 29. minutě se nechal vystřídat. Jeho náhradníka Michaela Zetterera překonal po hodině Ermedin Demirovič.

Augsburg proto uspěl po třech porážkách a opustil sestupové pásmo.

Německá fotbalová liga – 6. kolo:

Brémy - Augsburg 0:1 (63. Demirovič), Bayern Mnichov – Stuttgart 2:2 (36. Tel, 60. Musiala - 57. Führich, 90.+2 Guirassy z pen.), Eintracht Frankfurt – Wolfsburg 0:1 (60. Lacroix), Hertha Berlín – Leverkusen 2:2 (56. Serdar, 74. Richter - 49. Demirbay, 79. Schick), Hoffenheim - Mohuč 4:1 (53. Kramarič, 70. Prömel, 81. Dabbur, 90.+2 Kadeřábek - 84. Kohr), Lipsko - Dortmund 3:0 (6. Orbán, 45. Szoboszlai, 84. Haidara), Schalke - Bochum 3:1 (38. Drexler, 73. vlastní Mašovič, 90.+6 Polter - 52. Zoller).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články