Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Union zůstává stoprocentní a jde do vedení. Duel českých reprezentantů skončil nerozhodně

Fotbalisté Bayernu Mnichov překvapivě prohráli v bavorském derby na hřišti Augsburgu 0:1 a v sedmém kole německé ligy utrpěli první porážku. Leverkusen remizoval 1:1 s Brémami a dál má na kontě pouze jedno vítězství. Dortmund v porúrském derby zdolal Schalke 1:0. Jediným neporaženým celkem zůstává Union Berlín, který si poradil s Wolfsburgem 2:0 a jde do vedení ligy.

I Thomas Müller se musel smířit s první ligovou prohrou Bayernu.
zdroj: ČTK / DPA / Tom Weller

O porážce Bayernu v Augsburgu rozhodl v 59. minutě jedinou brankou zápasu Berisha. Obhájce titulu prohrál poprvé od 30. dubna, kdy v Mohuči podlehl 1:3. V domácí soutěži neskóroval poprvé od února 2020 a skončila jeho rekordní série 87 zápasů, v nichž dal alespoň jeden gól. V neúplné tabulce je Bayern čtvrtý.

Leverkusen poslal do vedení v 57. minutě Demirbay, který překonal brankáře Jiřího Pavlenku technickou střelou. Krátce nato mohl zvýšit krátce po svém příchodu na hřiště Adam Hložek, ale český gólman ho vychytal. Osm minut před koncem vyrovnal Veljkovič. Těsně před koncem pomohlo Pavlenkovi po Azmúnově hlavičce podruhé v zápase břevno. Patrik Schick odehrál celý zápas, ale neprosadil se. Bayern s pěti body balancuje na hraně sestupového pásma.

Jediným neporaženým celkem zůstavají hráči Unionu Berlín. Ti si v sedmém kole poradili s Wolfsburgem a dostali se tak do průběžného vedení.

Union se dostal do vedení v 54. minutě, kdy se hlavou prosadil Siebatcheu po centru Beckera. Ten poté v závěru zápasu pojistil výhru domácích střelou na bližší tyč. Union má na kontě pět výher a dvě remízy, Wolfsburg je sedmnáctý.

Prestižní duel Dortmundu a Schalke 04 rozhodl Moukoko, který se v 17 letech a 301 dnech stal nejmladším střelcem v historii "Revierderby" v německé lize. Borussia v zápase přišla o německého reprezentanta Reuse, který musel střídat v 32. minutě kvůli zranění kotníku.

Fotbalisté Borussie Mönchengladbach doma přehráli Lipsko 3:0. V prvním poločase se dvakrát prosadil Hofmann. Osm minut po přestávce přidal třetí branku Bensebaini.

Lipsko nedokázalo navázat na úvodní výhru pod novým trenérem Rosem, potřetí v sezoně prohrálo a je dvanácté. Mönchengladbach uspěl po sérii tří zápasů bez vítězství a s 12 body je šestý.

Bochum se dostala do vedení po přízemním centru Holtmanna, který se pokusil odkopnout Hector, ale trefil pouze svého spoluhráče Schmitze, od něhož se míč odrazil do vlastní branky. Holtmann mohl o jedenáct minut později zvýšit, trefil ale pouze brankovou konstrukci.

V druhém dějství si vytvořili víc příležitostí hosté. Vyrovnat mohli v 76. minutě, Riemann ale střelu z dálky chytil a o pár chvil později pak Adamyan trefil tyč. Bochum o první výhru přišla v závěru, po skrumáži ve vápně domácích se k míči dostal Maina, který z úhlu prostřelil Riemanna. Těsně před zvěrečným hvizdem ještě zahodil jasnou příležitost otočit utkání stoper Kolína Soldo.

V zápase Hoffenheimu s Freiburgem vynikali pouze brankáři. Ti totiž za svá záda míč nepustili a kluby se rozešly smírně. Freiburg je na třetím místě, Hoffenheim na čtvrtém. Český obránce Kadeřábek odehrál celé utkání.

Německá fotbalová liga - 7. kolo:

Augsburg - Bayern Mnichov 1:0 (59. Berisha), Dortmund - Schalke 1:0 (79. Moukoko), Leverkusen - Brémy 1:1 (57. Demirbay - 82. Veljkovič), Stuttgart - Eintracht Frankfurt 1:3 (79. Tomás - 6. Rode, 55. Kamada, 88. Jakič), Mönchengladbach - Lipsko 3:0 (11. a 35. Hofmann, 53. Bensebaini), Union Berlín - Wolfsburg 2:0 (54. Siebatcheu, 77. Becker), Bochum - Kolín nad Rýnem 1:1 (9. vlastní Schmitz - 88. Maina), Hoffenheim - Freiburg 0:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články