Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Žádné šetření, žádné podcenění. Chceme překonat naši nejvyšší výhru v pohárech, hlásí Provod

Vzhledem k jasné výhře 4:0 z úvodního zápasu na Gibraltaru by se skoro nabízelo, aby si fotbalisté Slavie v odvetě 2. předkola Evropské konferenční ligy tak trochu odpočinuli a jeli v úsporném režimu. Záložník Lukáš Provod však o podobném scénáři před domácí odvetou proti St Joseph's nechce ani slyšet. Naopak by rád vylepšil historicky nejvyšší vítězství vršovického klubu v soutěžích UEFA, jímž je výhra 5:1. Pětadvacetiletý reprezentant se navíc chce předvést, jelikož v úvodním měření sil kvůli umělé trávě nenastoupil.

Slavia si třikrát v historii připsala v pohárech výhru 5:1 a proti gibraltarskému trpaslíkovi, kterého před týdnem venku porazila 4:0, by mohla zaútočit na rekordní zápis. "Pro mě je to nová informace, že nejvyšší výsledek byl 5:1. Jakýkoliv rekord, jakákoliv stopa, kterou v Evropě můžeme zanechat, je dobrá. Budeme se snažit a dělat vše pro to, abychom to překonali," řekl Provod.

První duel na Gibraltaru na umělé trávě vzhledem k nedávnému těžkému zranění kolena raději vynechal. "Byl jsem rád za to, že jsem nemusel na Gibraltaru nastoupit. Podmínky nebyly pro moje koleno úplně ideální, už předzápasový trénink byl pro mě takový složitější. Jsem rád, že se to zvládlo takhle dobře i beze mě. Zítra budu rád, když budu mít možnost nastoupit," uvedl Provod.

Vítěz ankety o nejlepšího hráče české ligy za sezonu 2020/21 v evropských pohárech kvůli zranění nehrál od utkání s Arsenalem (0:4) vloni v dubnu. Na jaře se sice vrátil na trávníky, ale nefiguroval na soupisce Pražanů pro Evropskou konferenční ligu.

"Těším se strašně moc, protože minulou sezonu jsem poháry nehrál. Přesně kvůli těmto zápasům fotbal hrajeme. Evropa je něco navíc, bude to také první ostrý zápas po té pauze," prohlásil Provod.

Po příchodu nových hráčů má ve středu pole velkou konkurenci. "Konkurence je zdravá, dobrá, ve Slavii to asi nikdy nebude jinak. Na všech postech je kvalita obrovská. Je to na jednotlivých hráčích, jak se s tím poperou. Když přicházejí noví hráči, je to vždy jen posílení a motivace pro hráče, kteří už tu byli. Aby se posouvali dál a aby ukázali trenérům, že jsou lepší než ti noví, co přišli," řekl Provod.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články