Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/24

Slavia odletěla do Kosova porazit Ballkani a udržet naději na postup

S vírou, že v Prištině proti tamnímu Ballkani naváží ve čtvrtek na výkon z derby se Spartou, které vyhráli 4:0, odletěli fotbalisté Slavie k dalšímu zápasu Evropské konferenční ligy. Kvůli rozsáhlé marodce mohou postrádat až deset hráčů, ale přesto věří, že zápas vyhrají a udrží naději na postup do vyřazovací fáze soutěže.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavia po úspěšném derby odletěla do Kosova

Slavia nemůže využít střelce prvních dvou branek z derby, útočníka Václava Jurečku a záložníka Jakuba Hromadu, kteří nejsou na soupisce pro Konferenční ligu. Dlouhodobě mimo hru jsou obránci Jan Bořil s Davidem Hovorkou. Zranění jsou také brankář Aleš Mandous, útočník Ivan Schranz, obránce Eduardo Santos a zdravotní problémy trápí i čtveřici středních záložníků Tomáše Holeše, Petra Ševčíka, Lukáše Provoda a Ibrahima Traorého, který má trhlinu ve svalu.

"Bohužel Kuba Hromada a Venca Jurečka nejsou na evropské soupisce, což se teď ukazuje jako velká škoda, ale je to tak. Musíme si s tím poradit. Bude nám pořád chybět sedm stěžejních hráčů, bereme s sebou mladé kluky. Když k tomu přistoupíme jako k derby, věříme, že uspějeme," řekl pro klubovou televizi asistent slávistického trenéra Zdeněk Houštecký.

Pražané po dvou porážkách s Kluží ztrácejí v tabulce tři body na vedoucí dva týmy a k udržení nadějí na postup ze skupiny potřebují v Kosovu zvítězit. K účasti v jarní fázi soutěže jim ale v případě nepříznivých výsledků ze souběžných utkání nemusejí stačit ani výhry ve zbylých dvou zápasech.

"Všichni víme, že musíme zvládnout tenhle i poslední zápas doma se Sivassporem. Po vyhraném derby se jede s lepší náladou, ale pravda se vždy ukáže až na hřišti," řekl Houštecký, jehož tým v úvodním vzájemném duelu s kosovským mistrem v Edenu zvítězil po obratu 3:2.

Ballkani kvůli vlastnímu nevyhovujícímu zázemí hraje v pohárech na stadionu Fadila Vokrriho v Prištině pro 13 500 diváků. Na stejném místě před třemi lety podlehla česká reprezentace v kvalifikaci Kosovu 1:2. Vloni se na stadionu v Prištině představil i národní tým do 21 let, slávistický obránce David Jurásek tehdy do hry při vítězství 1:0 nezasáhl. "Byl jsem tam jen na lavičce, takže jsem měl čas si stadion prohlédnout. Je tam hezké prostředí, věřím, že nám to bude vyhovovat," uvedl Jurásek.

Slávisté budou mít v Prištině velkou podporu fanoušků, kteří ve spolupráci s klubem vypravili na zápas letecký speciál. "Koukal jsem s otevřenou pusou, že se něco takového vůbec organizuje. Předem fanouškům děkujeme, věřím, že se tam budeme cítit jako doma," uvedl Jurásek.

Utkání s Ballkani má výkop ve čtvrtek ve 21:00.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články