Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Blahopřání

Po zápase jsme si ani nezařvali, prozradil dvougólový Kratochvíl

Zvítězili vysokým rozdílem, ale dílčí úspěch nechtěli přeceňovat. Hráči Jablonce přehráli v úvodním duelu 4. předkola Evropské konferenční ligy Žilinu 5:1, přičemž dvakrát se trefil Miloš Kratochvíl. Severočeši si přesto uvědomují, že mají odvetu, která se hraje příští týden ve čtvrtek, ještě před sebou.

Miloš Kratochvíl
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Asi to byl můj životní zápas. Dal jsem dva góly, ale mohl jsem dát tři, takže mě to mrzí. I když to říká každý, nehodnotím to vůbec tak, že jsem dal dva góly. Výhra je hlavně strašně důležitá pro nás jako pro tým, pro celý klub, kabinu a trenéry, protože jsme měli špatnou sérii. Jsme samozřejmě v půlce, ale je to pro nás dobrý první krok. Tohle je pro nás důležité," řekl Kratochvíl.

V rozmezí 10. až 22. minuty vsítil první dvě branky domácích. Do konce úvodního dějství Jablonečtí přidali další dva zásahy. "Výsledek 4:0 po prvním poločase asi nikdo nečekal. Je to samozřejmě nádherné stejně jako celý zápas. Dobře jsme se připravili a přečetli jejich hru. Sbírali jsme balony nahoře a z toho pramenily některé góly. Myslím si, že jsme odehráli dobrý zápas," uvedl pětadvacetiletý středopolař.

"Ve druhém poločase jsme hlavně chtěli ještě nějaký gól přidat, ale neměli co ztratit. Zvedli se a dost na nás vlítli. Mohl jsem přidat gól na 5:0," prohlásil někdejší hráč Plzně, Sokolova, slovenské Senice a Brna.

Jablonec je velmi blízko postupu do hlavní fáze nově vzniklé Evropské konferenční ligy. Dosud se ještě nikdy neprobojoval do pohárů z kvalifikace. Na podzim 2018 si zahrál skupinu Evropské ligy, do které ale prošel přímo bez nutnosti hrát předkola. Navzdory vysoce nadějnému výsledku Kratochvíl brzdil euforii.

"Ani jsme si třeba po zápase nezařvali, protože víme, že jsme v půlce. Bereme to takhle. V Žilině hrajeme na umělce. Co si pamatuju z hraní na Slovensku, tak jsou na umělce ještě o třídu lepší. Jsou na to zvyklí, ale pro nás to bude úplně jiné. Výsledek je samozřejmě úplně nádherný, ale bude to tam ještě těžké," konstatoval karlovarský rodák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články