Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Odešli jsme se vztyčenou hlavou. Byla to hezká jízda, zdůraznil po vyřazení Koubek

Na své svěřence byl navzdory vyřazení pyšný. Trenér Plzně Miroslav Koubek byl přesvědčen, že se porážkou 0:2 po prodloužení od Fiorentiny v odvetě čtvrtfinále Evropské konferenční ligy rozloučili s účinkováním v soutěži se vztyčenou hlavou. Když Brazilec Cadu dostal v 66. minutě červenou kartu, tušil, že odolat favoritovi v oslabení už asi bude nad jejich síly. Z nečekaného tažení soutěží ale podle něj budou v dalších sezonách těžit.

"Byla to hezká jízda. Musím za ni mužstvu poděkovat, dát mu velký kompliment za celoroční cestu, která skončila až 18. dubna pár týdnů před koncem ligy. Pokud měla skončit ve Florencii, tak jsme z bojiště odešli se vztyčenou hlavou a nemáme se za co stydět," prohlásil Koubek.

Třetí celek české ligy po domácí bezbrankové remíze z minulého týdne dlouho odolával favorizovanému soupeři i v odvetě. Po vyloučení Cadua z poloviny druhého poločasu inkasoval v oslabení až na začátku prodloužení.

"Srdnatý zápas proti herně lepšímu soupeři. To jsme věděli hned od začátku, když jsme se dozvěděli, s kým budeme hrát. Všechno řešila červená karta. Proti Fiorentině je to složité v jedenácti lidech, natož v deseti. Tam se utkání lámalo," měl jasno Koubek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Fiorentina – Plzeň

"Vzdorovali jsme, dostali jsme zápas do prodloužení, ale bylo mi jasné, že přežít další půlhodinu v prodloužení už asi nebude v našich silách. Udělali jsme jednu chybu, pak jsme hráli vabank a udělali ještě jednu. Fiorentina je herně lepší tým, o to víc musíte běhat bez míče. Umocněné vyloučením našeho hráče byla náročnost ještě vyšší," doplnil nejstarší kouč české ligy.

Ocenil, že Viktoria bojovností dotáhla dvojzápas s Fiorentinou až do prodloužení. "Úroveň toho soupeře je vyšší, individuální kvalita hráčů je prostě lepší. Fiorentina je lepší mužstvo než Plzeň, ale s každým se dá hrát. Viděli jsme, že jsme je donutili k maximu a velké radosti po vstřelených brankách. Asi jsme si získali respekt od takového soupeře," podotkl Koubek.

Senzační šňůra bez nalezení přemožitele

Jeho svěřenci až v 16. utkání této sezony Konferenční ligy poprvé prohráli, v základní době dokonce přemožitele nenašli. Jako první český klub zvítězili ve všech šesti zápasech skupiny, v osmifinále po dvou bezbrankových remízách vyřadili v penaltovém rozstřelu Servette FC.

"Na jaký moment budu nejvíce vzpomínat? Asi se mi vybaví gejzír radosti po penaltovém rozstřelu se Servette, určitě také týden stará vzpomínka na domácí zápas s Fiorentinou, v němž jsme pomohli českému fotbalu získaným bodem k účasti v Lize mistrů," uvedl Koubek.

"Emoce byly i z jiné stránky – v kvalifikaci proti Dritě jsme měli na kahánku. Převažují samozřejmě kladné věci," připomněl Koubek, jemuž po sezoně končí smlouva a zatím ještě není rozhodnuto, zda bude u mužstva pokračovat.

Každopádně věří, že Viktoria bude z tažení Konferenční ligou v budoucnu těžit. "Nabrali jsme zkušenost. Řada hráčů ji nikdy nehrála, namátkou Šulc, Hranáč, Dweh, Červ a další. Hodně mladých hráčů nabralo zkušenosti, které se budou Viktorii Plzeň do příští sezony hodit. Nic jiného nenahradí rozvojovost jak týmu, tak individuálních schopností jednotlivců, než hrát v Evropě. Nic není lepší," dodal Koubek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články