Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Není rozhodnuto, teprve doma budou zlobit, je si vědom Bílek před odvetou v Sofii

Radost z dobrého výsledku, ale také obezřetnost. To jsou pocity trenéra plzeňských fotbalistů Michala Bílka po domácím vítězství 2:0 nad CSKA Sofia na úvod závěrečného 4. předkola Evropské konferenční ligy. Kouč Viktorie v Bulharsku očekává mnohem nebezpečnějšího soupeře.

Kouč Plzně Michal Bílek sledujte souboj svěřence Jhona Mosquery
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Plzeňští většinu času kontrolovali hru a držiteli rekordních 31 bulharských titulů moc prostoru nedali, pouze Yanic Wildschut v prvním poločase trefil tyčku. Před ním domácím zařídil vedení v 11. minutě Milan Havel a v 72. minutě přidal pojistku Jhon Mosquera.

"Myslím si, že teprve u nich nás budou zlobit, protože jsem viděl některé poslední zápasy. Jejich ofenziva je opravdu velmi silná, mají rychlé a pohyblivé hráče, kteří jakmile mají kousek prostoru, tak je potom těžké je chytat. Jsem rád, že jsme je do nějakých takových situací nepustili," uvedl Bílek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Viktoria Plzeň – CSKA Sofia

"Je to tým, který se asi nově tvoří, protože je tam také spousta nových hráčů. Doma budou velmi nebezpeční. Potvrdili to s Osijekem, kterému dali čtyřku (4:2 v úvodním zápase 3. předkola EKL). Nebude nás tam čekat nic lehkého, to je jasné. Ale není vůbec nic rozhodnuté," přidal šestapadesátiletý trenér.

Chválil autora druhého gólu Mosqueru. Kolumbijský křídelník se po letním příchodu z Liberce ve Viktorii zatím spíše hledal. "I když neměl výkonnost nějak dobrou, tak jsme ho drželi, protože víme, co v něm je. Výborně pracuje. Dneska tu snahu zúročil. Hrál velmi dobře, dal branku, bojoval jako lev. Věřím, že to bude zlom a že k bojovnosti, kterou v sobě má, přidá ještě fotbalovost a bude ještě daleko platnějším hráčem, než byl doteď," řekl Bílek.

Hodně vidět byli proti CSKA také oba krajní obránci Radim Řezník s Havlem, který místo své obvyklé pravé strany nastoupil nalevo. "Oba si s tím poradili dobře. Jsem spokojený, jak to odehráli. Hodně se podíleli i na ofenzivě a splnili to, co jsme od nich očekávali," konstatoval Bílek.

Plzeň dosáhla osmé výhry z devíti soutěžních duelů v sezoně i bez svého nejlepšího střelce Jeana-Davida Beauguela. Francouzského útočníka, jenž na středečním tréninku utrpěl lehčí svalové zranění, zastoupil Tomáš Chorý. "Musím říct, že Choras to zase zvládnul velmi dobře, přidržel spousty balonů, byl ohromně platný. Věřím tomu, že Bogy bude brzy v pořádku, protože ho potřebujeme. Stejně jako Chorého," uvedl bývalý reprezentační kouč.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články