Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Jezdectví ČR 2024

Musíme se oklepat, burcuje Holoubek po prohře na Sigmě. V cestě stojí maďarský Paks

Fotbalisté Mladé Boleslavi mají za sebou obrat snů a teď rozehrají doma s Paksem závěrečné 4. předkolo Konferenční ligy. Maďarští vicemistři a vítězové národního poháru jsou poslední překážkou pro Středočechy na cestě do hlavní fáze, kterou si zahráli pouze v letech 2006 a 2007 v někdejším Poháru UEFA. Trenér David Holoubek očekává urputného soupeře a hru plnou osobních soubojů.

Trenér David Holoubek
zdroj: ČTK

Mladoboleslavští ve 2. předkole vyřadili po dvou výhrách litevský Transinvest a ve 3. předkole předvedli velký obrat v odvetě na hřišti Hapoelu Beer Ševa.

Po domácí remíze 1:1 prohrávali svěřenci Davida Holoubka o poločase 0:2, nakonec ale zvítězili 4:2 a postoupili.

"Byl to hodně emoční zápas, který následně ovlivnil i náš slabší rozjezd v utkání s Olomoucí," připomněl Holoubek nedělní ligovou porážku 2:3, o které rozhodli Hanáci třemi góly ze standardních situací.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Boleslav se doma chystá na maďarský Paks

"Ve druhém poločase už to mělo parametry. Dali jsme sice dva góly venku, což je slušné, ale soupeř díky standardním situacím vyhrál. Musíme se oklepat," uvedl před Paksem Holoubek.

Středočeši stále mají naději, že po sedmi neúspěších v řadě konečně projdou kvalifikací do hlavní fáze evropského poháru. V cestě jim stojí Paks, který hraje v Evropě teprve podruhé v historii.

"Čeká nás velmi náročné utkání. Hrají jednodušším způsobem, který je založený na velice dobrých krajních obráncích a útočníkovi. Nemají třeba tak individuálně zdatné hráče jako Beer Ševa, ale jsou velmi silný tým," řekl Holoubek.

Bývalý trenér Sparty, Liberce nebo mládežnických reprezentací nechtěl příliš komentovat soupisku úřadujících vítězů Maďarského poháru, kteří se spoléhají pouze na domácí hráče a nemají v týmu žádné cizince. "Je to maďarský tým, který má kádr, jaký má. Národností hráčů se nezaobíráme, důležitá je pro nás jejich typologie a způsob hry," podotkl Holoubek.

Los přitom mohl přisoudit pátému týmu minulé sezony české ligy papírově silnější soupeře. "Určitě mě to v hlavě napadne, ale s klukama jsme se o tom takhle nebavili. Cesta je pořád dlouhá, naším cílem je dostat se do skupiny," řekl obránce Marek Suchý.

Paks začal ročník v předkole Evropské ligy, kde ale po domácím debaklu 0:4 překvapivě vypadl s Hunedoarou z druhé rumunské ligy. Následně už v Konferenční lize vyřadil AEK Larnaka a Mornar Bar.

Aktuálně čtvrtý tým maďarské ligy v této sezoně venku v pohárech ve třech utkáních neprohrál. Mladá Boleslav je zase silná v domácím prostředí, kde ve čtyřech soutěžních zápasech ztratila pouze remízou s Beer Ševou.

Paks v neděli zdolal doma 2:1 Nyíregyházu. V soutěžích UEFA ještě s českým soupeřem nehrál, stejně jako Mladá Boleslav s maďarským. Vítěz dvojzápasu postoupí do hlavní fáze soutěže a získá bonus 3,17 milionu eur (80 milionů korun).

"Máme to jako nějaký sen, ale k tomu snu se musíme ještě propracovat. Budou rozhodovat detaily. Bude to ještě těžká cesta, ale jsme připravení a uděláme všechno pro to, abychom byli úspěšní," dodal Holoubek.

Předpokládané sestavy:

Mladá Boleslav: Trmal - Kostka, Suchý, Králik, Fulnek - Langhamer, Vydra - Mašek, Mareček, Kušej - Ladra.

Paks: Szappanos - Ötvös, Kinyik, Vas - Osváth, Papp, Vécsei, Windecker, Silye - Haraszti, Tóth.


Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články