Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

Mladá Boleslav si chce s Luganem spravit náladu po porážce v Arménii

Poprvé se představí fotbalisté Mladé Boleslavi svým fanouškům v hlavní fázi Konferenční ligy a věří, že uspějí. Proti švýcarským vicemistrům z Lugana chtějí Středočeši získat první body a zapomenout na porážku 0:2 s FC Noah v Arménii. Zápas, který má výkop ve 21 hodin, budou řídit kyperští sudí v čele s hlavním Chrysovalantisem Theulim.

Vasil Kušej
zdroj: twitter.com/fkmladaboleslav

Mladoboleslavská Lokotrans Arena nesplňuje parametry pro evropské poháry, český klub ale dostal výjimku od UEFA. Hlavní fáze evropského poháru se vrací do Mladé Boleslavi téměř po 17 letech, Středočeši ale nejdou do zápasu se čtvrtým týmem švýcarské ligy v ideálním rozpoložení. V neděli remizovali 2:2 na hřišti Bohemians 1905 a nevyhráli tak už šestý soutěžní zápas po sobě.

"Dostat vyrovnávací gól v nastavení je vždycky těžké. Měli jsme spoustu možností přidat pojistku do otevřené obrany, ale nedaří se nám to prolomit," litoval kouč Andreas Brännström. "Po výhře bychom se před Konferenční ligou cítili lépe, ale musíme to hodit za hlavu a pořádně se připravit na Lugano," konstatoval záložník Patrik Vydra.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Pro Boleslav velký den, tým se chystá na Lugano

Mladé Boleslavi úvodní kolo proti FC Noah vůbec nevyšlo a po šesti zápasech v předkolech poprvé v sezoně Konferenční ligy prohrála. Neporazitelnost ale v tomto ročníku stále drží na svém stadionu, kde v pohárech podlehla v jediném z posledních osmi zápasů.

Lugano zahájilo sezonu v předkole Ligy mistrů a po vypadnutí s Fenerbahce vyřadilo v Evropské lize Partizan Bělehrad. Pak ale nestačilo na další turecký tým Besiktas a "propadlo" se do Konferenční ligy. V ní si na úvod doma poradilo 3:0 s HJK Helsinky. Ale ve švýcarské lize v neděli po sedmi soutěžních zápasech prohrálo 0:2 na hřišti Yverdonu.

Do Mladé Boleslavi nepřicestuje s týmem český záložník Roman Macek, který v sezoně zatím odehrál jen 192 soutěžních minut a není na soupisce pro Konferenční ligu.

Konferenční liga se stejně jako další evropské soutěže hraje od této sezony novým formátem. Všem týmům přisoudil los v ligové fázi jednoho soupeře z každého ze šesti výkonnostních košů. Všechna mužstva odehrají tři zápasy doma a tři venku. Výsledky se započítají do celkové tabulky, osm nejlepších postoupí přímo do osmifinále, dalších 16 celků bude hrát 1. kolo play-off.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články