Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Aerobic Open

Jako souboj Davida s Goliášem, myslí si před duelem proti Spartě trenér Stavengeru

Trenér fotbalistů Vikingu Stavanger Morten Jensen považuje dvojzápas se Spartou ve 2. předkole Evropské konferenční ligy za vyrovnaný. Tuší, s čím Pražané na norského soupeře ve čtvrtečním duelu vyrukují, přestože je pod vedením nového kouče Briana Priskeho čeká soutěžní premiéra v nové sezoně. 

Trenér fotbalistů Stavangeru Morten Jensen
zdroj: ČTK/Kamaryt Michal

"Máme široký realizační tým, někteří z nás Briana a jeho styl hry znají. Spartu jsme viděli už v Marbelle, když se tam připravovala během zimní pauzy, zapůsobila na nás. Je to dobrý tým. Viděli jsme i jejich pět přípravných zápasů, poslední utkání (na soustředění v Rakousku) jsme viděli naživo. Tušíme, s čím na nás vyrukují, jak budou hrát. Hrají velmi pěkný fotbal," řekl na tiskové konferenci Jensen, který vede mužstvo spolu s Bjartem Lundem Aarsheimem.

Zatímco Letenští ve čtvrtek odstartují novou sezonu, Viking je už v polovině domácí soutěže, jelikož norská liga se hraje systémem jaro - podzim. "Může to být výhoda, ale zároveň i nevýhoda. Podle mě je tento dvojzápas vyrovnaný. Sparta má nový trenérský tým, což hráče nakopne. Každý se chce před trenérem vytáhnout a ukázat se v dobrém světle, když je to pro ně první zápas sezony. Z toho budou čerpat energii. My ji zase budeme čerpat z naší přípravy na zápas," uvedl dvaačtyřicetiletý Jensen.

Aktuálně třetí celek norské ligy se v hlavní fázi některého z evropských pohárů představil pouze v sezoně 2005/06, kdy si zahrál Pohár UEFA (dnešní Evropská liga). Tehdy se utkal s pražskou Slavií, s níž remizoval 2:2. Oproti tomu Sparta si v posledních dvou sezonách zahrála skupinu Evropské ligy.

"Vždycky musíte respektovat historii soupeře. Sparta má v Česku velkou historii, dobře si vedla i v evropských pohárech, to nemůžeme ignorovat. Nastoupíme proti žebříčkově lépe postavenému týmu, který má možná lepší hráče a je silnější. Pro nás je to motivace hrát proti těm nejlepším. Hráči ze sebe touží vydat to nejlepší. Je to pro nás velká výzva. Je to jako souboj Davida s Goliášem," konstatoval Jensen.

Do Prahy nepřicestoval zraněný útočník Veton Berisha, nejlepší střelec Vikingu nejen v této sezoně, ale i v uplynulých dvou. Norský reprezentant je údajně blízko odchodu do švédského Hammarby. "Je to výborný hráč, jeden z našich nejdůležitějších. Spartě zase chybí kapitán Ladislav Krejčí (mladší), takže oba týmy postrádají důležitý článek," prohlásil Jensen.

Utkání Sparta - Stavanger můžete sledovat v přímém přenosu ve čtvrtek od 18:50 na ČT Sport.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články