Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Kuchta si červenou neodseděl, i tak může za Spartu v 1. kole nastoupit

Jan Kuchta sice dostal ve svém posledním zápase v české lize červenou kartu a trest si následně neodpykal v ruské lize, kde nastupoval za Lokomotiv Moskva, přesto může za Spartu nastoupit hned v úvodním kole nové ligové sezony. Pětadvacetiletý reprezentační útočník podle dokumentů od FIFA nemá v záznamech disciplinární trest, který dostal za prosincové vyloučení v dresu Slavie.

Jan Kuchta v objetí s novými spoluhráči
zdroj: sparta.cz

Kuchta byl při svém posledním startu v české lize při remíze 3:3 v Ostravě vyloučen za to, že v závěru zastavil rukou míč směřující do branky. Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace mu zastavila činnost klasicky na jedno utkání.

Trest si Kuchta přenesl do nového působiště, Lokomotiv ho ale do prvního soutěžního duelu, jímž bylo pohárové utkání s Krasnojarskem, nasadil. Následně český útočník nastoupil i v ligovém duelu a vítězným gólem rozhodl o výhře 3:2 nad Chimki. Poražený celek podal protest, ale tamní komise jej zamítla s argumentem, že Kuchta neměl hrát už v poháru a pro ligu byl "čistý". Jelikož Krasnojarsk zvítězil nad Lokomotivem 4:0, útočníkovým neoprávněným startem se už fotbalové orgány dále nezabývaly.

"Kuchta odcházel do Ruska s trestem zastavení závodní činnosti na jedno soutěžní utkání a tento trest měl přenesený do svého záznamu v tzv. Transfer Matching Systemu. Disciplinární komise LFA se případem v minulých týdnech intenzivně zabývala, měla k dispozici několik oficiálních dokumentů z ruské fotbalové federace, a především pak nový záznam v systému FIFA TMS (FIFA Transfer Matching System)," řekl předseda disciplinárky Richard Baček.

"Podle tohoto systému nemá nyní Kuchta při návratu z Ruska do české ligy uvedenou žádnou sportovní sankci. Především na základě tohoto záznamu můžeme potvrdit, že naše disciplinární komise nyní neeviduje vůči Kuchtovi žádný disciplinární trest a hráč může nastoupit za Spartu k prvnímu ligovému utkání ročníku 2022/23," dodal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články