Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EL a EKL UEFA 2023/2024

Holeš: Jestli je Slavia favoritem? Nevím. Hlavně to musíme odehrát na nulu

Slavia se podle Tomáše Holeše pokusí v Čenstochové zbytečně neinkasovat a udržet čisté konto. Reprezentačního univerzála mrzí, že si nezahraje proti kamarádovi Tomáši Petráškovi. Český kapitán Rakówa totiž dvojzápas vynechá kvůli zranění. "Musíme být kvalitní na balonu, abychom soupeře utahali," zdůrazňuje kapitán sešívaných.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavii a Slovácko čekají zápasy o Evropu

"Nevím, jestli jsme favoritem. Soupeř za sebou má velké úspěchy v domácí lize, začínají se dostávat do Evropy. Nechceme zbytečně inkasovat. Začínáme venku, to je pro nás lepší. Byl bych velmi rád, kdybychom to tady odehráli na nulu a jeden nebo dva góly vstřelili," uvedl Holeš k úvodnímu utkání závěrečného 4. předkola Evropské konferenční ligy.

Očekává velmi dobře organizovaného soupeře. "Hrají na pět obránců, mají výborně kondičně připravené halfbeky, kteří hodně brousí po lajně. Největší individualita asi jednoznačně Ivi López, na něj si musíme dát velký pozor. Stejně tak na jejich útočné standardky," poznamenal Holeš.

Před utkáním byl v kontaktu s Petráškem, který kvůli zranění dosud v sezoně nenastoupil a chybí na soupisce Rakówa pro 4. předkolo. "Tomáš je můj spoluhráč z reprezentace, hráli jsme spolu i v Hradci, získali jsme dokonce dorostenecký titul. Psali jsme si, ale jen obecně, nic konkrétního. Je pro nás výhoda, že nehraje. Je to kapitán, je tu dlouho, je to velmi nebezpečný hráč při standardkách. Zároveň mě ale mrzí, že nebude hrát, rád bych si proti němu zahrál," uvedl Holeš.

Slávistický defenzivní univerzál si uvědomuje, jak je pro Pražany dvojzápas s Čenstochovou důležitý. Pokud by vypadli, poprvé od sezony 2016/17 by neprošli na evropské scéně do skupiny. Raków zase bude usilovat o premiérovou účast v hlavní fázi pohárů.

"Jedná se o historickou událost pro klub, elán a všechno okolo hraje pro ně. Požene je plný stadion, atmosféra bude určitě výborná. My ale nechceme hrát podzim bez pohárů, to se mi ještě ve Slavii nestalo a nechci to zažít. Musíme se jim naším chtíčem vyrovnat," doplnil Holeš.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články