Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slavia čeká na stav marodů. Hrát dnes, nenastoupí z nich nikdo, řekl před Rakówem Houštecký

Vstříc Čenstochová vyrazili tradičně dva dny dopředu. Letadlo však tentokrát fotbalisté Slavie vyměnili před úvodním utkáním 4. předkola Evropské konferenční ligy za vlak. V něm nechyběla ani celá řada hráčů, kteří doléčují zranění. Zda do čtvrtečního střetnutí proti Rakówu zasáhnout, však zůstává nejasné. V čem Pražané naopak mají jasno, že proti Polskému týmu je čeká náročná bitva a dobývání pevné defenzívy.

Fotbalisté Slavie slaví s fanoušky
zdroj: ČTK autor: Černý Vít

Pražané před závěrečným 4. předkolem pozměnili soupisku a nově na ni umístili obránce Davida Juráska. Kvůli zranění naopak vypadl Brazilec Ewerton a znovu se nedostalo na útočníka Daniela Filu či záložníka Jakuba Hromadu, kterému stále zbývá odpykat si část disciplinárního trestu.

Na soupisce nefigurují ani mladý záložník Marek Icha, křídelník Srdjan Plavšič a dlouhodobí marodi kapitán Jan Bořil s dalším obráncem Davidem Hovorkou. Slávisté mohou nejpozději 24 hodin před úvodním utkáním dvojzápasu udělat ještě dvě změny.

Pražany trápí rozsáhlá marodka. Nedělní ligové utkání v Jablonci vynechali ze zdravotních důvodů vedle Ewertona také obránce Oscar Dorley, útočník Václav Jurečka, ofenzivní univerzál Yira Sor a záložník Lukáš Provod. Poslední dva jmenovaní chyběli už v několika předchozích zápasech.

Po duelu na severu Čech, kde Vršovičtí zvítězili 3:2, se navíc slávistická marodka ještě rozrostla. V poločase museli ze zdravotních důvodů střídat ofenzivní hráči Moses Usor s Ivanem Schranzem, v 59. minutě odkulhal z trávníku obránce Taras Kačaraba a zápas nedohrál ani středopolař Petr Ševčík.

"Kdyby se mělo hrát dnes, tak asi ti hráči nehrají. Ale cestují s námi a rozhodovat se bude až před zápasem. Doufejme, že se dají do kupy. Fyzioterapeuti, maséři i doktoři dělají maximum. Snažíme se dát kluky do kupy a věříme, že budou připravení k zápasu," řekl klubové televizi asistent trenéra Slavie Zdeněk Houštecký.

Pražany v souboji úřadujících vicemistrů svých zemí čeká tým, který ve čtyřech zápasech předchozích dvou předkol ještě neinkasoval. Český kapitán Čenstochové obránce Tomáš Petrášek je zraněný a na soupisce pro 4. předkolo stejně jako v předešlé části kvalifikace chybí.

"Soupeře jsme viděli už na hodně videích, měli jsme tam i zvědy. Máme detailní informace, některé věci jsme konzultovali i s českými hráči z polské ligy. Hrají hodně do obrany, většinou v rozestavení 5-4-1. Nedostávají moc gólů. Bude to velký boj a dobývání," poznamenal Houštecký.

Stadion v Čenstochové má kapacitu jen 5500 míst. "Je to prostředí, které připomíná české stánky v Mladé Boleslavi nebo v Karviné. Bývá tam plno. Jak víme, Poláci jsou vášniví fanoušci, bude tam dobrá atmosféra," dodal Houštecký.

Vzhledem k tomu, že Čenstochová leží poblíž českých hranic, odcestovala Slavia k utkání vlakem. Čtvrteční zápas má výkop v 18:00.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články