Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

GLOSA: Pospíchal měl pravdu, ale všechno špatné je k něčemu dobré

Fotbal nemá logiku – to kdysi prohlásil bývalý reprezentant a později trenér Tomáš Pospíchal. Co k tomu dodat: měl pravdu, předsedo. Opět mě v tom utvrdily české týmy v evropských pohárech. Tři zápasy nepřinesly ani jednu výhru a do národního koeficientu body jen za dvě remízy.

Nutno dodat, že mistrovská Plzeň mohla jen překvapit, ale pět gólů v Barceloně dostat nemusela, ať si říká kdo chce, co chce. Taky jsem z jejího výkonu neměl zrovna pocit, že by ti kluci odehráli to, na co mají. Spíš, že těžce zaplatili za tu zkušenost zahrát si na Camp Nou, kde nakonec nejvíc předvedl nováček v týmu Vlkanova.

Zato když se Mosquera rozhodl, že si zasimuluje po čistém zákroku soupeře u plzeňského velkého vápna a pozdě zjistil, že nikdo nepíská, natož rozhodčí, dostala Viktoria třetí gól do šatny a už se z toho nezvedla.

Přitom, kdyby se právě Mosquera chvíli před tím, při vniknutí do pokutového území Barcelony, nerozháněl jako v lese a netrefil by soupeře loktem do krku, mohla mít třeba Plzeň penaltu a vyrovnat na 2:2.

Slovácko zase vedlo 2:0, hrálo dobře a soupeř ještě k tomu přišel o vyloučeného hráče. Ovšem to, co všichni čekali, že si pak už po přestávce v klidu dokráčí pro první výhru ve skupině Evropské konferenční ligy, se nestalo. Chvála Bohu, že nakonec vybojovali aspoň remízu 3:3.

A Slavia v Turecku? Ta vypadla z role v zápase, který se zdál být také klidnou cestou za výhrou, když nad Sivassporem rychle vedla 1:0. Jenže když turecký celek z ničeho nic vyrovnal, slávisté se sesypali. A až v závěru přitlačili soupeře k brance a vyzkoušeli si, jaké to je, když zahazujete jednu šanci za druhou. Provod dokonce nedal ani penaltu.

A šéf Slavie Jaroslav Tvrdík se pak na sociálních sítích fanouškům za špatný výkon omluvil.

Takže vstup do základních skupin evropských pohárů nedopadl pro Česko nic moc, ale zase potvrdil, že fotbal opravdu nemá logiku. Další pravda ale říká, že chybami se člověk učí a fotbalisti jsou taky jen lidi. Tak můžeme jenom doufat, že příští týden už se to ve druhém kole projeví.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články