Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Barák se poprvé trefil za Fiorentinu. Duel v Nice poznamenaly výtržnosti fanoušků

První soutěžní branku v novém dresu si připsal Antonín Barák. Reprezentační záložník vstřelil jedinou branku Fiorentiny v úvodním utkání Evropské konferenční ligy, v němž italský celek nečekaně remizoval 1:1 s RFS Riga. Za lotyšský tým nastoupil další Čech Petr Mareš. Stejný výsledek Kluž v nastavení zachránila na hřišti Ballkani v prvním kole "slávistické" skupiny G. Střetnutí skupiny D, kde je i Slovácko, mezi Nice a Kolínem nad Rýnem (1:1) poznamenaly výtržnosti fanoušků na stadionu, jeden z nich je po pádu z pěti metrů ve vážném stavu.

Barák ve Florencii skóroval v 56. minutě. Sedmadvacetiletý záložník se premiérové trefy za "Fialky" dočkal ve čtvrtém utkání po příchodu na hostování z Hellasu Verona. Fotbalisté RFS vyrovnali čtvrt hodiny před koncem díky Iličovi, na jehož branku už Fiorentina neodpověděla. Zápas rozhodovali čeští sudí v čele s hlavním arbitrem Pavlem Orlem.

Ballkani v Prištině poslal do vedení v 65. minutě kapitán Thaci, těsně před koncem zápasu srovnal Matias. Kosovský nováček se za týden představí na stadionu Slavie, která dnes od 21:00 vstoupila do soutěže v Turecku proti Sivassporu.

Problémy v Nice

Kolín nad Rýnem se v Nice střelecky prosadil jako první v 19. minutě zásluhou Tiggese. Po hodině hry srovnal Delort z pokutového kopu. Hosty od dalších inkasovaných gólů uchránil brankář Schwäbe. Německý celek za týden doma vyzve Slovácko. To začalo remízou 3:3 s Partizanem Bělehrad.

Několik stovek fanoušků Kolína nad Rýnem vniklo asi 45 minut před plánovaných začátkem do kotle domácích. Policisté s pomocí slzného plynu situaci zvládli, ale následně zaútočili ultras Nice. Podle agentury AFP jeden z příznivců spadl z horního bloku tribuny z výšky pět metrů a je ve vážném stavu. Řada dalších ultras utrpěla lehká zranění.

West Ham odvrátil senzační porážku s rumunským FCSB a po obratu zvítězil 3:1. V domácí sestavě nechyběl krajní bek Vladimír Coufal, dalšího reprezentanta Tomáše Součka do zápasu nepustilo zranění. Bukurešťskému mužstvu ve 34. minutě zajistil náskok Cordea, ale "Kladiváři" v poslední půlhodině skóre otočili. Střídající Bowen proměnil penaltu a další góly přidali Emerson a náhradník Antonio.

Fanoušci West Hamu v Londýně uctili památku britské královny Alžběty II., která dnes zemřela v 96 letech, hromadným zpěvem hymny God Save the Queen a bouřlivým aplausem.

1. kolo skupin fotbalové Evropské konferenční ligy:

Skupina A:

Fiorentina - RFS Riga 1:1 (0:0)

Branky: 56. Barák - 74. Ilič.

Hearts - Basaksehir 0:4 (0:1)

Branky: 26. Kaldirim, 67. Ndayishimiye, 75. vlastní Kingsley, 82. Özcan.

Skupina B:

Anderlecht - Silkeborg 1:0 (0:0)

Branka: 81. Fábio Silva z pen.

West Ham United - FCSB 3:1 (0:1)

Branky: 69. Bowen z pen., 74. Emerson, 90. Antonio - 34. Cordea.

Skupina C:

Villarreal - Lech Poznaň 4:3 (3:1)

Branky: 36. a 40. Álex Baena, 32. Chukwueze, 89. Coquelin - 47. z pen. a 62. Ishak, 2. Skóraš.

Austria Vídeň - Beer Ševa 0:0.

Skupina D:

Slovácko - Partizan Bělehrad 3:3 (2:0).

Nice - Kolín nad Rýnem 1:1 (0:1)

Branky: 62. Delort z pen. - 19. Tigges.

Skupina E:

Dnipro - Alkmaar 0:1 (0:0)

Branka: 63. De Wit.

Vaduz - Apollon Limassol 0:0

Skupina F:

Shamrock Rovers - Djurgaarden 0:0

Molde - Gent 0:0

Skupina G:

Ballkani - Kluž 1:1 (0:0)

Branky: 65. Thaci - 90.+1 Matias.

Sivasspor - Slavia Praha 1:1 (1:1)

Branky: 26. Saba - 4. Olayinka.

Skupina H:

Slovan Bratislava - Žalgiris Vilnius 0:0

Basilej - Pjunik Jerevan 3:1 (1:1)

Branky: 54. a 76. Burger, 23. Males z pen. - 27. Dašjan.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články