Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Chceme do pohárů a bojovat v lize o titul, hlásí před sezonou sebevědomě Hybš

V poslední sezoně toho moc za Plzeň neodehrál. Nastávající ročník by ale pro Matěje Hybše měl být mnohem lepší. I z důvodu, že odešel jeho hlavní rival na pozici levého beka David Limberský. Osmadvacetiletý obránce proto vyhlíží soutěžní zápasy pln odhodlání a nebojí se říct jasné cíle: postup do základní skupiny Konferenční ligy a boj o ligový titul.

Matěj Hybš v dresu Plzně
zdroj: Twitter Viktoria Plzeň

Prvnímu přání Hybše se může Viktoria přiblížit už ve čtvrtek, kdy v úvodním utkání 2. předkola Evropské konferenční ligy přivítá Dynamo Brest. Západočeši jsou favority, ale zkušený bek varuje před rychlými protiútoky soupeře a ukrajinským útočníkem Stanislavem Bilenkijem. Zároveň věří, že Viktorii poženou fanoušci, kteří mohou stadion zaplnit z 50 procent.

"Myslím, že pět tisíc lidí je slušný počet k vytvoření takové atmosféry, abychom se tady cítili zase jako dřív. Samozřejmě to bez diváků nebylo takové a může to být obrovská pomoc. Doufám, že lidi dorazí, přijdou nás podpořit a my se jim odvděčíme vítězstvím a dobrým startem do sezony," řekl Hybš.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň se chystá na Brest. Jsme nachystaní, věří Hybš

Očekává nepříjemného soupeře. "Asi největší vykřičník je u hrotového útočníka s číslem devět (Bilenkij). Celkově hrajou ze zabezpečené obrany, chodí do rychlých brejků. Brest je určitě mužstvo, které nedostává moc gólů a neprohrává. Budeme muset být celých devadesát minut v pozoru, protože jsou schopni brejky vytvořit nebezpečí," upozornil Hybš.

Při zranění Milana Havla by mohl hrát "přes nohu" na pravém kraji obrany. "Nastoupil jsem tam ke konci minulé sezony ve dvou zápasech. Myslím si, že tam nebyl problém. Samozřejmě je to pro mě specifické, neodehrál jsem tam tolik zápasů jako nalevo. Ale když to nastane, nemyslím si, že by v tom měl být nějaký velký problém. My beci potřebujeme lajnu, která tam je, a to je důležité," uvedl bývalý hráč Sparty nebo Liberce.

Vítá, že UEFA před novou sezonou zrušila pravidlo o brankách vstřelených na hřišti soupeře, které v pohárech rozhodovalo o postupu při nerozhodném skóre. "Stávalo se furt, že mančafty si doma kryly záda, aby náhodou nedostaly gól. Teď to bude jak v okresním přeboru –⁠ čím víc gólů dáme, tím víc bodů máme. Bude to pro fotbal jedině dobře, bude to atraktivnější pro lidi. Věřím, že gólů budeme dávat dost a nebudeme jich tolik dostávat," prohlásil Hybš.

Podle něj se chce Plzeň v novém ročníku vrátit do skupiny pohárů a zabojovat o mistrovský titul. V minulé sezoně Viktoria skončila v české lize až pátá. "Chceme dobře odstartovat sezonu, tady jsou ambice nejvyšší. Dva roky se v Plzni nehrály poháry, takže chceme, aby se tady na podzim hrála skupina (Evropské) konferenční ligy. To je samozřejmě cíl jedna. Cíl dva je poprat se o titul. Máme kvalitní kádr, zázemí na nejvyšší úrovni," řekl někdejší reprezentant do 21 let.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články